De har protestert, krevd Rune Skarsfjords avgang og nektet å fornye partoutkortene sine. Brann-supporterne har generelt vært kritisk til det meste som har foregått på Stadion den siste tiden.

Nå har stemningen snudd, i hvert fall blant deler av supportermassen. På lørdagens siste Brann-trening før Tromsø-kampen møtte en gruppe opp og markerte støtte til spillerne.

Med sang, banner og bluss viste rundt 30 supportere at de nå spiller på lag med klubben.

FASTLÅST SITUASJON

En av dem som hadde møtt opp var Erlend Vågane, også leder av Branns medlemsutvalg, som forsøker å ha en konstruktiv dialog med klubbledelsen.

– Vi gjør dette for å samles litt i bunn etter en ganske turbulent tid. Vi må prøve å se fremover nå og mobilisere litt folk. Bra at det har møtt opp en del folk. Så får vi håpe dette styrker samholdet mellom supporterne. Det har jo vært litt negativt supporterne i mellom, sier Erlend Vågane til BA.

– Har stemningen snudd etter at Rune Skarsgjord gikk av?

– Det er helt klart litt lettere å se fremover. Det hadde blitt en veldig tynnslitt og fastlåst situasjon. Når stemningen var som den var, så var det vanskelig å få til noe positivt, slik som dette. Nå prøver vi å få opp igjen engasjementet, og det hadde vært vanskelig om Skarsfjord fortsatt hadde vært trener, svarer Vågane.

KOLLEKTIV APPLAUS

Tidligere i uken, før Rune Skarsfjords avgang, hadde en supportergruppering på Facebook varlset oppmøte på dagens trening for å protestere og kreve trenerens avgang.

Det slapp de altså, og det var heller ingen av de fremmøtte lørdag som protesterte mot Branns pressede daglig leder Roald Bruun-Hanssen. Mange i supportermiljøet mener også han må bort før de kan få ny tillit til klubben.

– Bra de ikke kom i dag og protesterte, da. Vi trenger å få litt søtte inn mot siste kamp. Det er greit å vite at de er der og støtter oss. Forhåpentligvis kan vi ta ferie med et smil etter Tromsø-kampen, sier Kristoffer Larsen.

Sammen med lagkameratene takket han for støtten med kollektiv applaus til supporterne.

– De lager liv, synger og fyrer opp bluss, så det er jo selvfølgelig kjempegreier når de kommer og støtter opp. Det blir litt ekstra stemning på trening da, sier Larsen.

FLERE ENDRINGER

Fungerende Brann-trener Kenneth Mikkelsen, som får ansvaret for å lede rødtrøyene i én kamp, satte også pris på initiativet.

– Ja, vi setter stor pris på det. Det er fantastiske supportere. At de kommer hit og søtter oss og hjelper oss setter vi pris på, sier Skarsfjords assistent.

Han fortsetter med praksisen til sin gamle sjef - å ikke røpe detaljer om laguttaket før kamp. Men basert på treningen blir det «business as usual» mot Tromsø i morgen.

– Vi skal ikke snu opp ned på noen ting. Vi skal kjøre på med det vi har, og så får vi bli ferdig med kampen, sier Mikkelsen.

Hassan El Fakiri beholder venstrebacken siden Erdin Demir er skadet.

– Han har vært plaget med ankelen en stund. Han var med forrige kamp og varmet opp, men det gikk ikke å spille, sier Mikkelsen, som også ser ut til å ha Piotr Lecjeiewski tilbake i buret og Daniel Mojsov i midtforsvaret.

At Mojsov er tilbake fra karantene betyr trolig at Tomasz Sokolowski flyttes opp igjen på midtbanen, der det er et hull å fylle siden Fredrik Haugen er ute med skade.

– OFFENSIVE I HODET

– Vi ønsker å være offensiv i hodet. Først fremst gjøre en solid jobb der vi gir 100 prosent i de siste 90 minuttene av sesongen. Det er det som er målet i morgen, sier Mikkelsen.

Steinar Nilsen & co rykker direkte ned med mindre de vinner mot Brann. På spørsmål om Brann har lyst å slippe bortekamp mot Tromsø neste år, svarer Mikkelsen:

– For å være helt ærlig, jeg tenker ikke slik. Jeg er nødt til å tenke på oss. At vi skal levere så nært det maksimale vi kan. Det er målet. Så får det gå som det vil med resten.

HAR KONTRAKT

Mikkelsen er sammen med analyseansvarlig Tomi Markovski og hjelpetrener Kaz Sokolowski håndplukket av Skarsfjord. Alle er under kontrakt neste sesong, men om trioen blir er i øyeblikket et stort spørsmål.

– Jeg har jo en kontrakt jeg må forholde meg til, så det regner jeg med. Det blir sikkert en prat med styret etter sesongen. Jeg tenker bare Tromsø nå, sier Mikkelsen.

– Er du fleksibel og kan jobbe under en ny trener?

– Det er jo mange spørsmål rundt dette. Det er en av de tingene vi må se på. Vi må se etter sesongen hvem den nye treneren blir, svarer narvikingen.

– SKARSFJORD BLIR KRITISK

Mikkelsen sier han håper på god stemning på tribunen i sesongavslutningen - til tross for all turbulensen som har preget klubben den siste tiden.

– Jeg håper det og at publikum kommer og støtter laget, gjerne litt flere enn vi har hatt i det siste. Dette handler ikke om enkeltpersoner men Sportsklubben Brann, sier Mikkelsen.

Som BA kunne avsløre i går skal Rune Skarsfjord være ekspert i TV 2-studio søndag.

– Ja, det snur fort! Der tror jeg han kan gjøre en god jobb. Han er flink, Rune. Jeg får ta det opp og høre hva han sier, smiler Mikkelsen.

– Tror du han blir kritisk?

– Ja, jævlig!

Antatt Brann-lag(4-4-2): Piotr Leciejewski - Birkir Már Sævarsson, Simen Wangberg, Daniel Mojsov, Hassan El Fakiri - Amin Askar, Tomasz Sokolowski, Stéphane Badji, Kristoffer Barmen - Erik Huseklepp, Martin Pusic.