Dommersjefen mener Badji ikke har noe å klage på

Artikkelen er over 6 år gammel

– Teknikere skal ikke bli taklet ut av en kamp, mener dommersjef Rune Pedersen.

DEL

Dommersjef Rune Pedersen mener Stéphane Badji ikke har noe å klage på.

Brann-spilleren var like forbannet på det gule kortet han hadde fått i mandagens kamp mot Hønefoss på restitusjonstreningen i går. Da gjentok han kritikken mot de norske dommerne.

–Hvis det fortsetter sånn i hver kamp, så blir det vanskelig for meg, for jeg er en spiller som har temperament og liker å spille hardt, sier Badji til BA.

23-åringen har fire gule kort så langt i år. Sist sesong fikk han seks gule kort i Sogndal.

Badjis kritikk mot de norske dommerne blir møtt med døve ører fra dommersjefen i Norges Fotballforbund.

–Dommerne i Norge har lagt seg på et nivå, og der holder vi oss. Da er det opp til spilleren å tilpasse seg det nivået vi har bestemt, selv om han måtte være uenig i det. Reglene må han forholde seg til, sier Rune Pedersen.

Den tidligere FIFA-dommeren har ikke sett episoden der Brann-spilleren fikk gult kort etter å ha taklet Toni Kolehmainen. Badji var først på ballen, men tok også med seg den finske Hønefoss-spilleren.

Dommer Tom Harald Hagen belønnet ham med sesongens fjerde gule kort.

HAR ET EKSTRA ØYE PÅ BADJI

–Det er ikke slik at vi er etter spillere som har samme spillestil som Badji. Vi var ikke ute etter Rodolph Austin heller. Men vi skal prøve å beskytte profilene vi har i eliteserien, og det er ikke slik at vi skal la teknikere bli taklet ut av en kamp, sier Pedersen.

–Derfor har man et ekstra øye på spillere som har en tøff stil. Siden en ikke skal utsette andre for fare. Det er jo hovedpoenget, sier Pedersen til BA.

Dommersjefen fnyser av at den dommerne i den norske ligaen er strengere i andre ligaer:

–Om Brann sier at enkelte taklinger vi straffer her i Norge hadde blitt hyllet i England, så får man tenke på at man kanskje ikke følger de retningslinjene FIFA og UEFA har.

–Dette er måten jeg spiller fotball på. Hvis jeg forandrer spillet mitt blir jeg som en dame. Da kommer jeg ikke til å levere en god sesong, sier Badji.

Artikkeltags