Bengt Sæternes gjennomførte sin første trening i Brann-drakt i dag (se bildet).

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne komme meg bort fra Club Brügge og til Brann, sier Sæternes til BA.

29-åringen legger ikke skjul på at tiden i utlandet har vært tung. Både på og utenfor banen.

– Nå kan jeg endelig smile igjen, i Belgia har jeg glemt hvordan det føltes å være glad, forteller Branns nye spiss åpenhjertig.

SKIPPER'N UTEN SPINAT

På banen har spissen slitt med liten spilletid, og i Belgia er Sæternes' navn forbundet med ordet flopp. Journalister i landet pleide å beskrive Egersund-karen som «Skipper'n uten spinat».

– Jeg hadde en dårlig følelse Når jeg ikke har det bra vises det også på banen. Jeg har ønsket meg bort fra klubben i ett år, og jeg er veldig glad for at det er over nå, gjentar 29-åringen.

Men spissen er heller ikke fornøyd med tiden han i Club Brügge.

– Jeg scoret noen få mål, og fikk litt spilletid. Men jeg er ikke fornøyd med mine egne prestasjoner der nede, forteller han.

Sæternes ønsker ikke å plassere noe skyld på hvorfor det gikk som det gikk. Han er mer opptatt av at tingene nå har ordnet seg for ham.

– Det finnes mye dritt fra tiden jeg spilte i Brügge, men det er over nå. Da er det like godt å legge det bak seg, slår han fast.

FÅ TID AV MONS

I Bergen kommer spissen til å møte et massivt press. Det forventes at den dyre spilleren skal produsere mål. Men det mener Sæternes han har skuldre til å bære.

– Jeg setter et stort press på meg selv også. Har store ambisjoner for meg selv. Det går kanskje ikke på skinner fra starten av, men gi meg to uker, sier han med et lurt smil.

Flere klubber - blant dem Rosenborg - ønsket Sæternes, men spissen valgte altså Brann.

– Jeg ønsker ikke å snakke for mye om de andre klubbene. Jeg valgte Brann fordi jeg mener det er det beste valget for meg. Det er en klubb med store ambisjoner, og jeg føler en tillit hos treneren. Den følelsen er viktig for å prestere på banen, sier 29-åringen som drømmer om både cupfinale og Royal League med sin nye klubb.

PS! Brann håper fortsatt at spilleren vil bli klar til søndagens seriekamp mot Sogndal på søndag.