– Et vindu til Europa

Artikkelen er over 17 år gammel

Anthony Magnacca ser på Brann som et springbrett til en bedre liga. – Men jeg er avhengig av flaks hvis dette skal lykkes, sier han.

DEL
I går trente australieren med Brann for første gang. Han har to måneder på seg til å overbevise Teitur Thordarson om at kontrakten bør bli lengre. Klarer han det, vil han så forsøke å overbevise større klubber.

– Jeg ser på Brann som et springbrett til Europa. Jeg skal gjøre mitt beste for å havne i en av de store ligaene. Men jeg er avhengig av flaks, tror han.

FORTSATT DØGNVILL
I går var Magnacca tydelig døgnvill og hadde problemer med timingen og formen på Branns trening. Han behøver nesten en uke før tidsforskjellen er ute av kroppen.

– Det går ut over enten lungene eller beina. Det er ikke lett å trene når man er så trøtt, sier han.

Han blir trolig testet for første gang på rekrutteringslaget neste mandag. Han vil bruke tiden frem til den kampen til å bli kjent med systemet og lagkameratene.

– Jeg er blitt tatt godt i mot av både trenere og spillere. Og jeg synes byen er ganske fin, selv om jeg har hørt at det regner litt.

KOSTER 100 000
Magnaccas to måneder lange kontrakt koster Brann om lag 100 000 kroner. Lønnen til den australske midtbanemannen ligger på rundt 30 000 kroner i måneden. I tillegg bekoster Brann reise og opphold på hotell for Magnacca.

– Jeg tjener bedre enn i Australia. Der er det vanskelig å leve komfortabelt av fotballen. Jeg hjalp min onkel med eiendomsforretninger ved siden av fotballen, forteller han.

Han gikk gratis fra South Melbourne til rivalen Newcastle United. Og nå er han gått gratis til Brann.

– Jeg ba om å bli løst fra kontrakten med Newcastle. Jeg var skadet, og klubben hadde ikke noe i mot å slippe meg.

LIKER PIKENE I BERGEN
Høydepunktet i hans karriere til nå, var verdensmesterskapet for klubber i Brasil. Der spilte han mot blant andre Manchester United og det brasilianske storlaget Vasco da Gama.

– Der var det stemning på tribunene. Men det var bra her på Stadion mot Lillestrøm, også, sier han.

Han bor foreløpig på hotell i sentrum. Og en ting har han fått med seg.

– Jentene er fine. Har merket meg at de fleste har nydelige øyne. Og jeg trenger en som kan varme meg gjennom vinteren, smiler den italiensk-ættede sjarmøren.

Artikkeltags