Det er enorm lettelse hos alle Brann-patrioter etter at rødtrøyene gjorde jobben borte mot Haugesund og sikret kvalifisering søndag.

Men som alle i Brann ikke kan få understreket nok er jobben fortsatt ikke gjort. Nå venter enten Mjøndalen eller Bærum over to kamper for å sikre seg ny eliteseriekontrakt.

SLIK BLIR KVALIFISERINGEN

NFF avviklet trekningen i går. Da ble det klart at Brann starter med hjemmekamp søndag 23. november klokken 19, altså samme dag som cupfinalen.

Tidspunktet for bortekampen er avhengig av utfallet i lørdagens 1. divisjonsfinale. Vinner Mjøndalen spilles bortekampen onsdag 26. november klokken 19. Skulle Bærum stikke av med seieren blir kamptidspunktet lørdag 29. november klokken 12. Dette fordi Bærums hjemmebane, Sandvika Stadion – på folkemunne Kadettangen eller bare «Kadda» – ikke har tilfredsstillende flomlys for TV-kamp i høstmørket.

BRANN-FANSEN I FLERTALL

Hvis en antar at Brann ikke klarer å drepe spenningen allerede i hjemmekampen bør klubben håpe at Bærum blir motstander. Da får Brann trolig klart flest billetter til sine fans.

Daglig leder i Bærum, Tommy Westlie, opplyser til BA at bortefeltet utgjør 1250 plasser av en totalkapasitet på 1815 tilskuere.

–Grunnen er at delen som er definert som bortefelt har både sitte- og ståtribune. Hjemmefeltet har kun sittetribune, forklarer Westlie til BA.

–Det kan altså bli klart flertall av Brann-supportere på stadion deres i en kvalik?

–Ja, her er det bare å mobilisere om vi skulle være så heldig og komme så langt, svarer Westlie.

Han synes det bare er gøy at Bærum kan bli invadert av elleville fans fra Bergen.

–Det hadde vært utrolig hyggelig det. Fått litt leven her nede, sier Bærum-sjefen.

–Kan det bli aktuelt å bytte arena for å få inn flere tilskuere?

–Nei, det tror jeg ikke er aktuelt. Vi vil ha den største kampen i klubbens historie på «Kadda», fastslår Westlie, før han poengterer:

–Det blir tøft nok å møte Mjøndalen. Vi er på en bonusrunde hver eneste kamp.

MJØNDALEN ER GJERRIGE

Noen mil lenger sørvest, på Nedre Eiker i Buskerud, er Kenneth Karlsen sports- og administrasjonssjef. Han vil naturligvis gjerne møte Brann.

–Det hadde vært kjempespennende, det. Skulle gjerne ønske at det skjedde, sier han.

Ærverdige Nedre Eiker er nylig opprustet og har siden 2012 hatt det offisielle navnet Mjøndalen stadion. Kapasiteten er 2500, og her er det ikke snakk om å være like gjestfri med bortefansen som i Bærum.

–Bortefeltet er vanligvis på 300–400 mennesker, sier Karlsen.

–Kan det bli aktuelt å utvide det dersom dere møter Brann?

–Nei, jeg tror ikke det, svarer Mjøndalen-lederen.

BUDSJETT PÅ 4,7 MILLIONER

Karlsen var med på å sjokkere Brann så sent som i fjor, da bruntrøyene sendte Brann hodestups ut av cupen i 3. runde med en fortjent 2-1-seier på Stadion. Karlsen tror det er mulig å gjenta bedriften.

–Ja, men vi har ikke begynt å tenke så mye på det. Nå skal vi først prøve å slå Bærum. Akkurat nå holder det mer enn nok. Det er tøft å møte et eliteserielag, spesielt over to kamper, men alle har en mulighet, sier Karlsen.

Økonomisk og administrativt lever Mjøndalen og Bærum i to vidt forskjellige verdener i forhold til Brann. Mjøndalens A-lagsbudsjett er på ti millioner, Bærum sitt er 4,7 millioner.

–Vi har det desidert laveste budsjettet i 1. divisjon. Spillerne går på jobb i seks-sju-tiden om morgenen og rett på trening etterpå. Suksessoppskriften vår er entusiasme og samhold i laget. Det jobbes også bra med spillerutvikling. Det er slik vi vil fremstå, sier Westlie i Bærum.

BA har ikke lyktes med å få bekreftet fra NFF om Bærum faktisk får selge et så høyt antall billetter til Brann-fans.