Det var en svært preget spillergruppe som ankom Brann Stadion for trening mandag, dagen etter at lagkameraten Carl-Erik Torp (27) falt om og fikk hjertestopp da klubben spilte bortekamp mot Sogndal.

Han ble etter kampen hentet av luftambulanse som brakte Torp til Haukeland i går kveld. Der gjennomgår han i dag en rekke undersøkelser som skal avdekke årsaken til det illebefinnende.

Støtten fra fotballspillere og fotballpersonligheter i hele Norge har vært massiv på sosiale medier. Spillergruppen i Brann har i dag ytret et ønske om å slippe å uttale seg om denne saken første dagen.

De fikk klokken 12 en orientering fra klubbens leger Knut Fjeldsgaard, som tok imot Torp da han kom til Haukeland, og Asle Kjellsen, som var tilstede og reddet spillerens liv i Sogndal. Da fikk spillerne også anledning til å stille spørsmål om lagkameratens situasjon.

Etter møtet overleverte Brann en uttalelse fra kaptein Erik Mjelde på vegne av spillergruppen.

– Alle spillerne opplevde episoden som svært dramatisk. Vi var preget og vi er fortsatt preget. Vi er utrolig glad for at det var kyndig medisinsk personell på Fosshaugane, og at alt ble gjort korrekt da uhellet først var ute. Det eneste som teller er at Calle blir frisk. Vi gleder oss til å se ham på bena igjen. Fotball betyr ingenting nå, sier Mjelde.

Rune Skarsfjord svarte også på spørsmål fra pressen.

– Jeg så ikke hva som skjedde, og skjønte ikke alvorligheten før jeg fikk beskjed om det i spillertunnelen, sier Skarsfjord.

– I ettertid er man glad for at det ordnet seg. Spillergruppen var veldig preget på vei hjem, og vi var glad da vi fikk vite at han var på sykehuset.

– Nå har vi bare en tanke, at vi skal få ham på bena, sier Skarsfjord.