Siden i fjor sommer har Brann hatt fire gambiske talenter i kikkerten. Nå har rødtrøyene bestemt seg for å tilby en av dem kontrakt. Midtbanespilleren Tijan Jaiteh, som fyller 18 år i desember, innlemmes i Branns A-stall på nyåret.

– Han er blant de beste i verden i sin årsklasse. Jeg tror han vil kjempe om en plass i førsteelleveren allerede neste sesong, skryter spillerutvikler Kjetil Knutsen i Brann.

Han har fulgt gambieren tett over lengre tid. Flere ganger har Knutsen besøkt ham i hjemlandet. I tillegg har Tijan Jaiteh to ganger tidligere vært og trent med Brann.

– Han ligner veldig mye på Liverpools Mohamed Sissoko i spillestil. Det er veldig mye trøkk i ham, skryter Branns spillerutvikler.

TØFF KONKURRANSE

Brann oppdaget Tijan Jaiteh under det afrikanske mesterskapet for 17-åringer i fjor vinter. En avtale om opsjon på kjøp av fire gambiske talenter ble inngått i fjor sommer. Bare en kom gjennom nåløyet.

– Tijan er ikke bare en spiller med internasjonalt snitt. Han har også de personlige egenskapene som skal til for å lykkes i Bergen. At han snakker engelsk er en stor fordel.

Knutsen berømmer spesielt midtbanespilleren fysiske kapasitet.

– Han er en atlet, løpssterk, god til å vinne ball samt flink på en- og to-touch-spill.

PS! Brann ønsker ikke å offentliggjøre hvor mye de har betalt for unggutten. Men i følge Kjetil Knutsen skal det ikke være snakk om store summer.

Riktig å satse på talentfulle gambiere? Si din mening her.