Da Brann signerte Fredrik Nordkvelle sommeren 2010 ønsket rødtrøyene å hente ham med en gang. Strømsgodset var ikke veldig interessert i penger, men de foreslo en byttehandel:

Om Nordkvelle gikk den sommeren skulle drammenserne ha Fredrik Haugen i retur østover.

Men en slik byttehandel var aldri aktuell for Brann.

– En selger ikke arvesølvet, smiler Rune Skarsfjord når vi konfronterer ham med den to år gamle historien.

– Men dere var jo villige til å la Haugen gå til Sandefjord ett år senere, i fjor sommer?

– Det var ikke noe vi ønsket, men det var noe spilleren sterkt vurderte, og som vi derfor måtte se på. Heldigvis tok han opp kampen og ble her, sier Brann-treneren.

ROSER GODSET

– Jeg har bare hørt om Strømsgodset-interessen, men jeg ble aldri spurt om jeg ønsket en overgang. Det er helt greit, siden jeg ønsker å være i Brann, sier Haugen til BA.

Midtbanespilleren innrømmer likevel at lørdagens motstander på Stadion spiller en fotball han har stor sans for.

– Strømsgodset har fått mye skryt for måten de spiller på sitt beste, og det syns jeg er fortjent. De spiller veldig fin fotball, sier han.

– HADDE PASSET INN

– Er det et lag du hadde passet inn i?

– Ja, midtbanen er sentral i spillet deres, og det passer meg godt, sier Haugen.

Også Skarsfjord skryter av lørdagens motstander.

– De har vært trofast mot et offensivt spillemønster i lang tid, slik også vi har prøvd å være – og fått skryt for. I hvert fall utenfor Bergen, melder han.

– Strømsgodset har vært flinke til å hente «ferdig utviklede» talenter. Med det mener jeg U-landslagsspillere oppunder 20 år, mens vi har begynt med de som er noe yngre. Men hos Godset har suksessen med å hente U-landslagsspillere som Johansen og Konradsen også blitt en magnet som har trukket til seg enda yngre spillere, så det er en klubb i en god trend. De har typer, de spiller offensiv fotball, og begge deler er noe publikum vil se, sier Skarsfjord til BA.

HAUGEN ELLER SOKO

Fredrik Haugen måtte stå over 3-4-tapet mot Vålerenga, men kan være tilbake i startoppstillingen på lørdag. På treningen torsdag ettermiddag byttet han og Tomasz Sokolowski på plassen ved siden av Stephane Badji på defensiv midtbane da det som lignet en startellever ble drillet.

– Jeg er veldig spillesugen. En blir det, selv om en bare står over én kamp, smiler Haugen.

På torsdagens trening på Stadion var Simen Wangberg i full sving, det samme med Markus Jonsson. Begge har slitt med skader. Hvis Brann starter med laget som spilte sammen torsdag, ser oppstillingen slik ut (4-2-3-1):

Leciejewski - Sævarsson, Jonsson, Mojsov, Demir - Sokolowski (Haugen), Badji - Huseklepp, Barmen, Askar - Pusic.