Gå til sidens hovedinnhold

Han kan bli Branns første signering

Artikkelen er over 6 år gammel

Amerikanske Alex Horwath (27) møter Branns sportslige ledelse i dag.

I dag møter den amerikanske keeperen Alex Horwath Branns sportslige ledelse.

– Det er snakk om et prøvespill, men det ikke snakk om et langt opphold, sier Branns sportslige leder, Rune Soltvedt, til BA.

KONTRAKTSLØS

Brann starter først opp med treninger onsdag. De neste dagene skal hovedsaklig brukes til testing av spillerne, men dagen i dag skal altså brukes til å bli bedre kjent med 27-åringen. Dermed er det neppe snakk om et ordinært prøvespill.

Horwath spilte forrige sesong for den svenske Superettan-klubben Ljungskile der han spilte 30 kamper. Han er for øyeblikket uten kontrakt.

– Det er gjennom Rikard Norlings kontaktnett at dette har dukket opp, forklarer Soltvedt.

Brann har allerede keeperne Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit i troppen, men likevel vil altså rødtrøyene se på Horwath.

– Vi ønsker å ha tre keepre i troppen, og derfor er han her nå. Vi så forrige sesong at Piotr slet med en del skader, og måtte stå over en del kamper. Da er det viktig at vi har både en reservekeeper og en tredjekeeper, mener Soltvedt.

– INGEN PÅ VEI BORT

Øvretveit har tidligere signalisert at han muligens må se seg om etter en ny klubb dersom ikke Leciejewski forsvant etter nedrykket, om enda en ny keeper er på vei inn i Brann vil sjansene for spill bli enda mindre.

–Det er ingen signaler per dags dato om at Piotr eller Øystein er på vei bort fra Brann, hevder Soltvedt.

Horwath, som opprinnelig er fra Baltimore, startet karrieren i den amerikansk MLS-klubben D.C. Uniteds ungdomsavdeling. Etter å ha spilt på universitetslag i USA spilte han for Kansas City Brass og Northern Virginia Royals i USL, den amerikanske rekruttligaen, fra 2008.

Keeperen ble signert av den den amerikanske ligaen MSL i 2010. Først var han i Kansas City Wizards. Noen måneder senere ble han hentet til San Jose Earthquakes, der også tidligere Brann-spiller Ramiro Corrales spilte. Der var han i bare noen få uker, før han gikk videre til Seattle Sounders. I disse klubbene var han reservekeeper.

Før 2011-sesongen ble han signert av New York Red Bulls, de han fikk sin ene MSL-kamp. I november samme år ble han løst fra kontrakten, og spilte i den amerikanske proffligaen USL for Wilmington Hammerheads (2012) og VSI Tampa Bay FC (2013).

HOLD NULLEN FEM KAMPER PÅ RAD

– Fotballen i USL er raskere enn og mer fysisk enn i MSL, men det flere langpasninger og dårligere teknikk der, fortalte Horwath til svenske Bohusläningen.

Før 2014-sesongen ble spilleren hentet til den svenske Superettan-klubben Ljungskile SK. Der hadde han en meget god sesong, og ble etter sine 30 kamper kåret til årets keeper på nest øverste nivå i nabolandet vårt etter å blant annet holdt nullen i seks kamper på rad. Laget han endte på en sensasjonell 3. plass i serien.

–Det har vært en forandring for meg å komme til svensk fotball, men det har heldigvis gått greit siden det er mange som snakker engelsk på laget, fortalte den amerikanske keeperen til GT september.

Horwath har aldersbestemte landskamper for USA på U17- og U19-nivå.

Kommentarer til denne saken