Han vil ødelegge Brann-festen

Her sitter Tom Mangersnes i kjelleren på Fosshaugane Campus for å analysere Branns svakheter. -Jeg vet hvordan vi skal ta dem, men det sier jeg ikke til dere, sier Sogndals assistenttrener.

Her sitter Tom Mangersnes i kjelleren på Fosshaugane Campus for å analysere Branns svakheter. -Jeg vet hvordan vi skal ta dem, men det sier jeg ikke til dere, sier Sogndals assistenttrener. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Her sitter bergenseren Tom Mangersnes og planlegger hvordan han skal «ødelegge» nasjonaldagen i hjembyen.

DEL

I hvert fall for alle som lar seg påvirke av hvordan Brann gjør det dagen før dagen.

Sogndals assistenttrener med analyseansvar har lyktes mot flere storheter denne sesongen allerede.

Nå står laget som egentlig er i hans hjerte, for tur.

JOBBET FOR BRANN

Inne på analyserommet på Fosshaugane Campus bruker Mangersnes mye tid for at Sogndal skal være best mulig rustet til kampene.

Den siste tiden har fokuset vært på Brann, laget han hjalp med analyse da de skulle ut i Europa i 2007. Hyret inn av Mons Ivar Mjelde. Laget han holdt med i oppveksten.

Nå skal 35-åringen finne svakhetene, og utnytte dem til Sogndals fordel.

–Det er noe ekstra med Brann, men selv om jeg er bergenser er dette jobben min nå. Hvis vi vinner, kan det jo hende at Brann ikke har gjort som de skulle, svarer Mangersnes.

NY HVERDAG ETTER LØV-HAM

35-åringen hadde et tøft fjorår med Løv-Ham. Mot slutten av sesongen sto han nærmest alene igjen, med oppgaver langt utover det å trene laget. Nå har han en helt annen hverdag.

–Jeg trives utrolig godt her inne. Nå føler jeg at det er mulig å utvikle meg selv også, og det hadde jeg brukt for, smiler Mangersnes.

Han lærte seg selv fotballanalyse fra starten. Siden har han samarbeidet med flere.

–En må være mer interessert i fotball enn de fleste for å drive med analyse. Det sier seg nesten selv, ler bergenseren.

SA NEI TIL BRYNE

Flere har merket seg at den tidligere Løve-sjefen kunne jobben sin. Da han fikk tilbudet fra Sogndal, var Mangersnes egentlig i ferd med å bli assistenttrener i Bryne.

–Men denne jobben var perfekt nå. Jeg sitter ikke bare her inne, men jobber på feltet med spillerne også. Det var akkurat det jeg trengte, smiler han.

Mangersnes har fortsatt samboer og en sønn boende i Bergen, og er mye i hjembyen – også på 17. mai.

–Men jeg skal holde en lav profil om vi har vunnet, ler han.

Artikkeltags