Hanstveit signerte for Brann

Erlend Hanstveit var en meget fornøyd mann etter å ha signert for Brann igjen. - Jeg gleder meg til å kunne bidra inn mot alle de unge i klubben, sier han til BA.

Erlend Hanstveit var en meget fornøyd mann etter å ha signert for Brann igjen. - Jeg gleder meg til å kunne bidra inn mot alle de unge i klubben, sier han til BA. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Erlend Hanstveit signerte fredag for Brann. – Dette blir spennende, sier han til BA.

DEL

– Det føles faktisk ikke som å komme tilbake til noe, det føles mer som å bli en del av et nytt prosjekt, sier den gamle Stadion-kjenningen til BA etter at han skrev under for to sesonger – med opsjon på en tredje – fredag ettermiddag.

SERIEGULL I SVERIGE

Erlend Hanstveit har rukket å bli 32 år. Han har ikke mindre enn 11 sesonger og 278 offisielle kamper for Brann allerede, og var med på hele oppturen med gull, sølv og bronse i serien pluss cupgull i årene 2004-07.

Etter 2008-sesongen sa han foreløpig takk for seg, og reiste til belgiske Gent. Der ble han i to og et halvt år, før veien gikk videre til Sverige og Helsingborg, der han ble seriemester i 2011.

– Jeg har lært veldig mye på sesongene ute, ikke minst årene i Belgia. Mens vi i Norge tenker kollektivt i forsvarsspillet, er det mye mer individuelt der nede. Der må du takle utfordringene og motstanderen på egenhånd, beskriver han.

– Sverige er mer likt Norge, men likevel ikke helt. Det er mer balltrilling der, sier han til BA.

TO SMÅ BARN

Erlend Hanstveit har hele tiden sagt at han kunne tenke seg å avslutte karrieren i Brann, og nå er det akkurat det han gjør. Med to gutter på to og tre år, passer det godt å komme seg til hjemlige trakter for ham og konen Anne Marthe nå.

– Det familiære var selvsagt en del av vurderingen. Spørs om vi ikke må på boligjakt nå, to små gutter krever litt mer plass enn vår gamle leilighet, sier Hanstveit, som har leid ut sin gamle bolig i Bergen under årene i utlendighet.

LIKER NORLING

Erlend Hanstveit ser frem til å jobbe under Rikard Norling, en trener han har sansen for.

– Det kan meget godt hende jeg hadde stått her også om Rune Skarsfjord fortsatt hadde vært trener, denne prosessen kom igang før Brann byttet trener. Men jeg har stor sans for Norling. Det han gjorde med Malmö i år var imponerende, de vant serien med veldig fin fotball, sier han.

– Jeg gleder meg også til å komme hjem og jobbe med alle de unge spillerne som er i A-troppen nå. Jeg gikk jo den veien selv, kom inn i ung alder, og husker godt hvordan Per-Ove Ludvigsen, Svante Samuelsson og Roy Wassberg tok seg av oss unge. Jeg føler et ansvar for å bidra der, det er noe jeg ser frem til, understreker han.

– Du har blitt nevnt som et kapteinsemne for neste sesong?

– Det ønsker jeg ikke å ha noen mening om, sier Hanstveit, som ikke føler seg som en gammel mann tross sin lange erfaring.

– Jeg har vært heldig og unngått skader de siste årene, i år har jeg spilt det aller meste, forklarer han.

BRUUN I SKYENE

Roald Bruun-Hanssen smiler fra øre til øre om dagen. Han har fått mye på plass, med ny og allerede genierklært trener – og nå en gammel helt tilbake på Stadion igjen.

– De tingene vi har gjort skaper forhåpentligvis positivitet, og det er veldig godt for hele klubben, sier den daglige lederen til BA.

– Erlend er en mann med erfaring, og ikke minst erfaring fra nettopp Brann. Det er noe vi har bruk for i garderoben, og noe også Rikard Norling er opptatt av. Han vil ha inn Erlend av den grunn, at han er en kontinuitetsbærer – og selvsagt en god spiller. Han har vært positiv til å signere ham helt siden han ble spilt inn. Fra klubbens side er vi selvsagt utrolig fornøyd med å få en slik type hjem igjen, sier Bruun-Hanssen til BA.

Artikkeltags