Hedret en av sine egne

SØRGEBÅND: Brann-supporterne fikk hjelp av Start-fansen til å skaffe seg sørgebånd for å markere bortgangen til en av sine egne.

SØRGEBÅND: Brann-supporterne fikk hjelp av Start-fansen til å skaffe seg sørgebånd for å markere bortgangen til en av sine egne. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Med seieren mot Start, hedret Brann en av klubbens mest ivrige tilhengere.

DEL

Brann-fansen mistet en av sine egne i helgen. Sondre Arvesen, som omkom under «Styrkeprøven Rett Vest» lørdag, var en kjent skikkelse i miljøet til Brann-supporterne.

Derfor ble 28-åringens bortgang mottatt med sorg både i Bergen og blant supporterne som hadde tatt turen til Kristiansand.

SENTRAL: Fra dem som kjente ham blir han beskrevet som en sentral skikkelse i Branns supportermiljø de ti siste årene. Den spreke 28-åringen var ikke den som brukte mest tid på Fotballpuben. Men ingen tvilte på engasjementet til en av Branns ivrigste og mest dedikerte supportere av den grunn.

Arvesen ble opplevd som en mann med mange gode ideer og ikke minst en ukuelig optimist. «Alt ordner seg, alltid» var standardsitatet hans. Særlig når Brann tapte kamper eller ellers i livet. Ingen av husker å ha sett ham sur noensinne.

Lett å bli glad i og lett å like, sier vennene hans. En mann uten uvenner. Noe som de mange kondolansene rundt omkring på forskjellige internettsider bekrefter. Minnegruppen til ære for Sondre på Facebook har allerede over 400 medlemmer.

START-HJELP: Supporterne som var på kampen i går, ville så gjerne vise sin sorg. På Brann-fansens stamsted i Kristiansand, puben «Uptown» prøvde man tidlig å få laget sørgebånd. Da forsøkene ikke lykkes ble Start-supporterne i «Menigheden» kontaktet.

I timene før kampen sørget de for at bergenserne fikk reise opp på Sør Arena og hente ett av deres banner. Det ble kuttet opp i biter og Branns lojale fans fikk vise sin sorg.

På en tung dag viste sørlendingene at fotballfamilien ikke er større enn at alle bryr seg når noe vondt skjer.

FOTBALLENS SJEL: Det er tragisk når en person dør for tidlig. Men samholdet som ble vist Kristiansand i går er i hvert fall et tegn på at i en fotballverden, som er blitt kynisk på veldig mange områder, er det fortsatt plass for hjerterom blant supporterne.

Og det er tross alt supporterne som er fotballs sjel. De lojale. De som aldri svikter.

Artikkeltags