Helsprekk for Brann

Artikkelen er over 13 år gammel

Selv ikke et kanonmål fra Martin Andresen klarte å sikre Brann poeng mot serieleder Start på bortebane. En ny defensiv sprekk mot slutten av kampen førte til et bittert 3-2-tap.

DEL

Toppoppgjøret i Kristiansand søndag kveld var en kjedelig affære frem til midten av andre omgang - til tross for at Start tok ledelsen like før pause og Paul Scharner utligner like etter hvilen.

Begge mål kom forøvrig på headinger etter et hjørnespark.

Robbie Winters sliter med en skade i låret og kom ikke innpå før i det 75. minutt. Da erstattet han Charlie Miller, som ikke hadde imponert i tospann med Sæternes på topp.

ANDRESEN-KANON

Det som satte fyr på kampen var et fantastisk langskudd fra Martin Andresen, som gikk nydelig rett i vinkelen da landslagskapteinen klinket til på en dårlig avklaring fra Starts forsvar. Dette var Andresens første seriemål for Brann.

Kampen økte da betraktelig i underholdningsverdi - på godt og vondt for Brann-fansen.

Først så det ut til at rødtrøyene skulle klare å styre kampen inn til 2-1-seier, men så begynte de å gjøre defensive feil igjen. Og igjen. Og igjen.

- Vi mister hodet. Løper ikke nok og er ikke tøffe nok, sa en skuffet Mons Ivar Mjelde til Canal Plus etter kampen.

Martin Andresen er enig.

- Vi blir for uorganisert. Vi har snakket om dette, men ikke lært, sier Andresen.

KONTRET I SENK

Branns kollektive svikt mot slutten førte til at Steinar Pedersen headet inn 2-2 etter hjørnespark i det 86. minutt.

Da luktet hjemmelaget seier og kontret Brann i senk anført av kjappe Stefan Barlin. Svensken erstattet en svak Alex Valencia tidligere i omgangen og var nøkkelen til seieren.

Jon Midttun Lie ble matchvinner for Start da han dunket inn 3-2 etter en Barlin-kontring.

- Dette var rett og slett forferdelig kjedelig, sa Mjelde på TV, mens sørlendingene gikk amok i seiersrus.

- Det er bare å ta av seg hatten. Gutta imponerer meg. Dette vitner om en enorm moral og løpsstyrke, sier Start-trener Tom Nordlie til Canal plus.

Frem til de siste ti minuttene gjorde Brann en god jobb, men i likhet med Fredrikstad-kampen slapp de inn to kjappe mål. Denne gangen ble det skjebnesvangert.

Artikkeltags