Klubben har godtatt et bud på Thorstein Helstad fra franske Le Mans. Den franske klubben har lagt to millioner euro på bordet for Helstad, altså rundt 16 millioner kroner.

- Jeg forlater Brann nå fordi jeg som 31-åring får muligheten til å spille i en større liga. Dette er en mulighet jeg kanskje aldri ville fått igjen, sier Thorstein Helstad til BA.no.

Roald Bruun-Hanssen sier til BA at han ikke vil kommentere summene i detalj, men legger til at prisen for Helstad går omtrent opp i opp med det klubben betaler for Ighalo.

LEGESJEKK: Samtidig blir det klart at Lyns Odion Jude Ighalo er så godt som klar for Brann og Bergen. Nigerianeren er i Bergen på mandag for å forhandle om sin personlige avtale og eventuelt gå igjennom en legesjekk.

Det er ikke klart om Helstad har spilt sin siste kamp for rødtrøyene.

Lyn og Brann er enige om overgangssummen, og alt som gjenstår personlig kontrakt og legesjekk.

UKJENT: Overgangssummen er ikke offentliggjort på klubbens hjemmesider, men Brann har tidligere lagt 15 millioner på bordet for den unge spissen.

Thorstein Helstad trenger ikke noe større presentasjon, og Brann har slitt voldsomt de siste kampene, hvor Helstad ikke har spilt.

- Når dette budet kom fra Le Mans, hadde det vært umulig for oss for å forlenge kontrakten med Thorstein, han ville til utlandet, sier Bruun-Hanssen til BA.no.

Helstads agent Stig Lillejord mener alle parter bør være fornøyde.

- Både Brann og Thorstein får en god avtale her. Thorstein har aldri lagt skjul på at han ville avslutte karrieren i utlandet og de skilles som venner, sier han til BA.no

Le Mans har tidligere i år vært tett koblet opp mot Fredrikstads Tarik Elyounoussi, men den unge spissen valgte istedenfor å gå til nederlandske Heerenveen. Den franske klubben ble enige med FFK, og la 30 millioner på bordet.

GLAD IGHALO: Odion Jude Ighalo (19) er glad for å være på vei til Brann.

– Jeg er veldig glad for at klubbene har blitt enige med hverandre. Men akkurat nå ønsker jeg ikke å si så mye mer om overgangen, sier Ighalo til BA.no.

Spisskometen fra Nigeria ønsker å konsentrere seg om helgens siste kamp i Lyn-trøyen mot Bodø/Glimt.

– Mandag reiser jeg til Bergen for å diskutere den personlige kontrakten. Da skal jeg snakke mer om Brann, lover 19-åringen.

Selv om klubbene er enige gjenstår mesteparten av nigerianerens egen kontrakt.

– Men vi kjenner lønnsnivået i Brann, så vi vet hva vi går til. Dette er noe spilleren selv ønsker, men vi skal bli enige først, sier Ighalos agent Atta Aneke.

Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen er fornøyd med at han etter alt å dømme har sikret seg spissjuvelen.

– Dette er en mann for fremtiden som allerede kan bidra nå, sier han fornøyd.