BAs sportsleder Tommy Duesund lanserte på Branns 100-årsdag ideen om å kalle opp en gate, plass smau eller torg etter Brann-legenden Roald «Kniksen» Jensen.

Kommunen tente på ideen, og har ifølge Brann.no den senere tiden vært i dialog med Brann for å finne et sted for å oppkalle en gate eller plass etter «Kniksen».

NY ADRESSE: I kveld skal Årstad bydelsstyre behandle navnesaken. Etter alt å dømme blir den tidligere Brann-spilleren hedret med at området som strekker seg fra Brann-butikken, rundt den nye hovedtribunen og forbi tribunen hvor Idrettens Hus holder til kalles opp etter den legendariske Brann-spilleren.

Fra før har han en pris som er oppkalt etter seg, «Kniksen-prisen», og han har fått en statue på Gratishaugen ved Stadion.

Dermed flytter Brann fra Idrettsveien. Ny adresse blir Kniksens plass.

– Vi er glade for at kommunen vil hedre Kniksen, og vi synes det er en veldig god idé at Kniksens plass også blir adresse for Brann Stadion, sier Branns stadionsjef Terje Reistad til Brann.no.

DØDE PÅ TRENING: «Kniksen» blir regnet som en av tidenes beste norske fotballspillere. Han startet sin karriere i Brann. På seniorlaget debuterte han i 1960, og det gikk tidlig gjeteord om detusedvanlige talentet hans. Ganske raskt ble han noe av en sensasjon i norsk toppfotball. Roald Jensen debuterte på landslaget som 17-åring - den yngste debutant noensinne.

Kniksen døde under trening på Brann Stadion 6. oktober 1987. Han falt om med hjertesvikt, iført landslagsdrakten. Tusener møtte opp under begravelsen i Fyllingsdalen kirke.