Her er rekordmålet!

Her stiger Armann Björnsson til værs og stanger inn 8-90-målet, son ga Brann den største seieren i eurpacupen noensinne. (19.07.07)

Her stiger Armann Björnsson til værs og stanger inn 8-90-målet, son ga Brann den største seieren i eurpacupen noensinne. (19.07.07) Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Da Armann Björnsson scoret det åttende målet rett før slutt, sørget han samtidig for at Brann slo sin egen målrekord i europacupen.

DEL

Den tidligere rekorden var fra 1973 da Brann slo den maltesiske laget Gzira United 7-0 hjemme på Stadion. På tribunen i gårsdagens 8-0-slakt av Carmarthen Town sto en av dem som var med den gangen, Brann-direktør Bjørn Dahl.

– Jeg mister den eneste rekorden jeg hadde igjen i Brann, men jeg mister den med glede. Dette var veldig kjekt, og det var på høy tid at rekorden røk, smiler Dahl.

VENTET LENGE
Direktøren var en av de første som gratulerte Björnsson med det historiske målet, og islendingen var glad Dahl tok det på den måten.

– Det var godt at han tilga meg. Man vil ikke ha klubbdirektøren på nakken, ler 26-åringen.

Rødtrøyene hadde fullstendig kontroll på de walisiske cupmestrene, som var på nivå med et middels norsk 3. divisjonslag. Til pause var kampen mer enn avgjort, og det handlet bare om hvor stor seieren skulle bli.

Men nettkjenningen lot vente på seg i 2. omgang. På sidelinjen sto Mons Ivar Mjelde og manet spillerne til rekordjakt. Kristjan Örn Sigurdsson sørget for 6-0 før Jan Gunnar Solli tangerte den forrige rekorden med en flott enkeltmannsprestasjon.

Da fjerdedommeren holdt oppe skiltet som sa at det var ett minutt igjen av kampen, sto det fortsatt 7-0. Det så ut til å gå mot tangering. Men så våknet Solli på høyrekanten. Telemarkingen slo ballen inn til Björnsson som headet i mål via tverrliggeren. På benken føk Mjelde til himmels.

– Hehe! Ja, jeg jublet for det målet. Det er alltid artig å være med på å skape klubbhistorie, og det er i hvert fall ett mål vi kan ha i denne kampen, smiler Brann-treneren.

NY REKORD?
Målscoreren syntes også det var gøy å score et historisk mål for klubben.

– Det er det første målet mitt som sørger for en rekord. Jeg drøyde det ekstra lenge med å score for å gjøre det litt spennende, spøker Björnsson.

– Blir det ny rekord i hjemmemøtet med Carmarthen Town?

– Jeg vil ikke love noe, men vi satser på at det skal bli målrikt, svarer islendingen.

Mons Ivar Mjelde vil bruke alle reservene i returmøtet med waliserne, og vil dermed ikke love ny rekord. Men treneren lover i hvert fall avansement...

PS! Den siste rekorden ble satt i et forrykende regnvær i Bergen. Malteserne klaget faktisk til UEFA, og mente at Brann hadde vannet banen. Klagen nådde ikke frem.

Artikkeltags