Gå til sidens hovedinnhold

Hetses på internett

Artikkelen er over 14 år gammel

Ardian Gashi er bare en av flere Brann-spillere som hetses på nettfarsotten Facebook.

Nettfarsotten Facebook flommer over av injurierende samtalegrupper. Flere Brann-spillere er blant dem som blir utsatt for grovest hets.

– Dette behøver man ikke å finne seg i. Det er overtramp og kan straffeforfølges, sier injurieekspert og høyesterettsadvokat Per Danielsen.

SJIKANE PÅ NETTET
Martin Andresen, Bengt Sæternes, Ardian Gashi og Jan Gunnar Solli er Brann-spillerne som foreløpig har fått merke baksiden av medaljen ved det nye nett-fenomenet Facebook.

John Arne Riise, Vidar Riseth, Magne Hoseth og Bernt Hulsker er navn på andre spillere som utsettes for sjikane.

Enkelte av gruppene inneholder grov hets av seksuell karakter og er så drøye at de ikke kan gjengis på trykk i BA. Advokat Danielsen har imidlertid blitt konfrontert med materialet. Han er ikke i tvil om at de rammes av injurielovgivningen.

RISIKERER SOLID REGNING
– Det er sikkert noen som drømmer om 15 minutter i rampelyset ved å lage slikt. De skal huske på at de risikerer en solid regning - injurielovgivningen er fleksibel og dekker alt fra røyksignaler til moderne teknologi, sier Danielsen til BA.

BA forsøkte i går å komme i kontakt med en mann i Haugesund som oppgis som konstruktør av en av de groveste samtalegruppene. Han unnlot å ta telefonen.

Verken Jan Gunnar Solli eller Martin Andresen ønsket å kommentere overgrepene overfor BA.