Hjelde til Brann

Artikkelen er over 13 år gammel

I dag kommer Jon Olav Hjelde (32) til Bergen for å trene med Brann. - Det er flere norske klubber som er interessert, men Brann er førstevalget mitt, sier han.

DEL

Trønderens kontrakt med Nottingham Forest går ut til sommeren, og det har ennå ikke vært snakk om å hente ham før den tid til Brann. Egentlig ønsket rødtrøyene å reise over til England for å se ham i aksjon der. Men etter at Forest skiftet manager har Hjelde nesten ikke spilt.

– Da fant vi ut at det var lettest om vi kunne få Jon Olav over her. Det passet seg nå, forteller sportslig leder i Brann Per-Ove Ludvigsen til BA.

Midtstopperen kommer til Bergen i dag, og blir værende ut uken.

GLEDER SEG

Det er bergensagenten Stig Lillejord som har formidlet kontrakten mellom spilleren og Brann. Han forteller at interessen har vært til stede lenge.

– Da Jon Olav var på besøk i Brann sist ønsket de å signere ham, men da valgte spilleren selv å takke nei. Likevel fikk han et godt inntrykk av Brann, og har hele tiden vært klar på at dersom han skulle tilbake til Norge var Brann en klubb som var meget interessant, sier Lillejord.

Da Hjelde takket nei til Brann i 2003 gikk han til en klubb i Sør-Korea. I sommer var han på ny plass i Nottingham Forest.

Nå har trønderen nesten bestemt seg for å reise hjem til Norge til sommeren.

TIL SOMMEREN

– Vi har ikke sagt noe bastant, men vi ønsker oss hjem nå, og hvis ting ordner seg med Brann regner jeg med at vi flytter til Bergen, forteller Hjelde til BA.

Derfor tar han med seg både fruen og sønnen på 18 måneder på besøket. Han blir værende her frem til fredag. Flere norske klubber har meldt sin interesse for spilleren, men han er klar på at Brann er hans førstevalg.

– Det hadde vært fint om det kom en avklaring allerede nå, innrømmer han.

Heller ikke Hjelde har tenkt på om han kan komme til Bergen tidligere. Utgangspunktet for både ham selv og Brann er en kontrakt fra sommeren av.

Rett mann for Brann? Si din mening på BA.nos Branndiskusjon.

Artikkeltags