Kenneth vil ha blåmandag

Brann-keeper Kenneth Udjus gjorde borgerplikten på NHH i går ettermiddag. Sisteskansen røper at han ønsker et regjeringsskifte.

Brann-keeper Kenneth Udjus gjorde borgerplikten på NHH i går ettermiddag. Sisteskansen røper at han ønsker et regjeringsskifte. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Her leverer Kenneth Udjus (26) sitt bidrag til et regjeringsskifte.

DEL

– Det er hemmelig valg, men jeg vil vel ha et regjeringsskifte. Det kan jeg si, avslører en smilende Kenneth Udjus.

BA ble med da Brann-keeperen forhåndsstemte i går. Kort tid etter at han var ferdig med treningsøkten på Nymark satte han kursen til Norges Handelshøyskole (NHH) for å gjøre borgerplikten.

Som kjent kolliderer valgdagen og mandagens vestlandsderby mot Viking. Derfor syntes Udjus det var best å benytte seg av muligheten til å forhåndsstemme.

– Det er bedre å stemme nå enn å måtte gjøre det på kampdagen. Så kan vi konsentrere oss om det vi skal gjøre da, sier Udjus.

INSPIRERT: 26-åringen har nærmest fått politikk inn med morsmelken. Bestefaren Ragnar Udjus (75) har nemlig sittet på Stortinget for Vest-Agder i to perioder fra 1973. Først som Senterparti-mann, deretter på en fellesliste med Det Liberale Folkeparti.

– Har du hatt mange tøffe diskusjoner med ham?

– Vi har ikke hatt så mange harde diskusjoner. Han er rimelig godt inne i politikken, så han er vanskelig å diskutere mot. Men han har gjort meg mer interessert i politikk enn jeg hadde vært hvis ikke han var politiker, forteller kristiansanderen.

STOLT BESTEFAR: Målmannen slår imidlertid fast at de ikke er enige om alt.

– Jeg sverger ikke til samme parti som bestefar. Men jeg vet ikke om han holder på samme parti heller lenger. Politikken har jo forandret siden den gang.

– Jeg må bare si at det gleder en bestefar stort å høre at Kenneth har blitt inspirert. Men sa han noe om hvilken retning? spør en svært engasjert Ragnar Udjus når BA slår på tråden.

– Han sier han ønsker seg regjeringsskifte...?

– Da er han i alle fall på samme side som bestefaren. Uansett - at han er politisk inspirert gleder meg.

Udjus' bestefar følger rødtrøyene tett og er stolt som en hane av det barnebarnet har gjort de gangene han har vikariert for Håkon Opdal.

– Hadde det ikke vært valgdag mandag skulle jeg tatt turen til Bergen. Dere har jo en helt annen stemning der. Jeg håper jo ikke at Håkon Opdal blir syk for lenge, men om Kenneth står har jeg lyst på en bergenstur neste hjemmekamp, røper 75-åringen.

Artikkeltags