Gå til sidens hovedinnhold

Klar for polsk fotball

Artikkelen er over 7 år gammel

Kaz Sokolowski (50) blir en del av Henning Bergs trenerteam i Legia Warszawa. Det bekrefter den polske klubben.

Berg ble presentert som trener for den polske storklubben 20. desember. Den tidligere Lyn-, Lillestrøm- og Blackburn-sjefen skrev under en kontrakt for to og et halvt år med den regjerende serie- og cupmesteren i polsk fotball.

Berg tar med seg Sokolowski som han kjenner godt fra før, men som også kjenner til polsk fotball og ikke minst snakker språket. Branns assistenttrener Kaz Sokolowski er pekt ut til å ta den rollen.

BEKREFTET AV DEN POLSKE KLUBBEN

De to jobbet sammen i Lyn før Sokolowski dro videre til Sandefjord, og nå de skal forenes igjen. Brann-assistentens ny jobb ble fredag formiddag bekreftet av den polske klubben. Han skal ha et særlig ansvar for spillernes individuelle utvikling. Torsdag bekreftet den polske klubben at tidligere Hønefoss-trener Pål Arne Johansen også blir en del av den nye trenerens team.

– Jeg er glad for at jeg klarte å overbevise Kaz om å bli med meg her. Han nyter stor respekt i Norge. Han snakker også polsk, som vil være nyttig for oss, sier Berg til klubbens hjemmesider.

Kaz, eller Kazimierz som han egentlig heter, Sokolowski kom til Brann sist sommer. Han ble hentet inn etter at Truls Jenssen ga seg i jobben av personlige årsaker. Ansettelsen ble godt mottatt av spillegruppen.

Derfor var han også ønsket med videre av Branns nye trener Rikard Norling. Selv om det var de tette båndene til daværende trener, Rune Skarsfjord, som gjorde at han forlot Vålerenga til fordel for sønnens klubb, Brann. De to delte kontor da begge jobbet på Topp-idrettsgymnaset NTG i Bærum.

FÅR GÅ GRATIS FRA BRANN

– Jeg har bestemt meg for å forholde meg til den kontrakten jeg har med Brann, sa Sokolowski til BA ti dager før Berg skrev under for Legia Warszawa.

Nå kom det et tilbud han ikke kunne si nei til.

– Det er spennende å få muligheten til å jobbe i den beste polske klubben, en klubb som har store ambisjoner. I Norge har jeg jobbet med profiler i storklubber som Vålerenga og Brann, og jeg setter pris på at Henning har tillit til meg og gir meg denne muligheten i Legia Warszava, sier Sokolowski til Brann.no.

For klubben der Henning Berg er blitt sjef har lange og sterke tradisjoner, og er en storklubb. Derfor er det ikke så rart at Sokolowski griper sjansen han nå har fått av sin tidligere sjef i Lyn.

50-åringen kom gratis til Brann fra Vålerenga, til tross for at han var under kontrakt. Rødtrøyene ville ikke stikke kjepper i hjulene for den sjansen assistenttreneren nå har fått. Dermed kunne Sokolowski dra vederlagsfritt til sin nye klubb.

NORLING FÅR INN SIN EGEN

Alt tyder på at det resterende trenerteamet fra Skarsfjords regime med Kenneth Mikkelsen, Dan Riisnes og Tomi Markovski, blir værende i klubben. Alle har kontrakter ut 2014-sesongen med Brann.

Sokolowskis avgang gjør det imidlertid mulig for Rikard Norling å hente inn en «egen mann» i trenerteamet. Selv om det ikke var offisielt, var Truls Jenssen en klar nummer to i trenerteamet før han forlot klubben.

Da Sokolowski kom inn fikk ikke han samme plass i hierarkiet i trenerteamet. Siden i sommer har det vært mer likestilt, men med Kenneth Mikkelsen som en nummer to etter Skarsfjord, om noen var det.

Det betyr at Branns nye hovedtrener har muligheten til å hente seg en ny nummer to. Noe han mest sannsynlig ønsker, og det kan han gjøre nå uten at noen må gå ufrivillig eller føle seg degradert i det nye regimet.

Kommentarer til denne saken