• Brannmagasinet

Sævarsson har frem til i dag spilt for den islandske klubben Valur. Onsdag ble brann og islendingene enig om overgang for den 23 år gamle landslagsbacken.

Brann må ut med 1,3 millioner kroner, samt en viss sum ved et bestemt antall spilte kamper, melder brann.no.

Brann har fulgt Sævarsson, som omtales som en av Islands mest spennende spillere, over lengre tid. Han har syv A-landslagskamper på merittlisten.

– MEGET HRTIG: – Han har etablert seg på A-landslaget det siste året og spilte 90 minutter sist mot Wales og vi har sett ham spille både for klubb og landslag. Han kom sent inn i toppfotballen, men har hatt en svært positiv utvikling. I følge Valurs klubbformann er Sævarsson den raskeste fotballspilleren på Island. Han er meget hurtig og er en god offensiv back som er rolig og fornuftig med ballen, sier Branns sportssjef Roald Bruun Hanssen til brann.no.

Sævarsson skal spille tre kamper til for Valur, før han kommer til Bergen for å ferdigforhandle kontrakten med Brann og gjennomgå den medisinske testen tidligst 10. juli.

– Det regner vi med skal være en formalitet og vi er enige om rammene for en kontrakt ut 2011, sier Bruun-Hanssen.

Sævarsson, som blir den femte islendingen i Branns tropp, er tiltenkt rolle som høyre back. Han er i utgangspunktet ikke aktuell som erstatter for nylig utlånte Michael Thwaite.

– Nei, han er i utgangspunktet høyre back. For Cato (Guntveit) er det uproblematisk å være en back-up på venstre back. Vi kan leve med en venstrebent og en høyrebent spiller på den posisjonen. Vi har prøvd tre venstrebacker og vi har ikke bruk for flere etablerte spillere bak Erlend (Hanstveit), sier sportssjefen.