Her har Piotr Leciejewski (27) beviset på at han er Branns beste spiller i år. Den polske sisteskansen var overlegen på BAs spillerbørs.

Leciejewski spilte 22 kamper og fikk et snitt på 5,4. Nærmeste utfordrer var Markus Jonsson på 4,8.

At baklengsmålene har haglet inn, har sjelden vært Leciejewskis skyld. I mange av Branns seiere har han vært helt avgjørene, og mange tap kunne blitt langt styggere hadde det ikke vært for Leciejewskis innsats bakerst.

–Før jeg kom til Brann var det mange som stilte spørsmål ved om jeg var sikker på klubbvalget; fordi Brann var en storklubb og fordi Håkon (Opdal) var her.

–Selv var jeg sikker på at jeg ville bli nummer én - at jeg kunne bli best. Denne prisen er en bekreftelse for meg selv på at jeg kan oppnå mine gamle mål, sier Leciejewski til BA.

DRØMMER OM EN STOR LIGA

Prisvinneren har helt siden han kom til Brann vært klar på at klubben er en mellomstasjon.

Leciejewskis «gamle målsettinger» er nemlig langt høyere enn spill i norsk eliteserie.

–Målet er Bundesliga eller Premier League. Jeg er sikker på at jeg vil klare det en dag. Det er bare et spørsmål om tid, sier den ambisiøse og selvsikre 27-åringen.

Hans andre sesong i Brann-drakten har vært en personlig opptur, men den har også bydd på utfordringer utover det å stå bak lagets vaklende forsvar.

–Når jeg ser tilbake på sesongen, har jeg vært ute flere perioder med to skader. Det har ikke vært så lett.

–Først måtte jeg kjempe meg tilbake fra skaden mot Rosenborg. Deretter fikk jeg nesten ødelagt ansiktet mitt mot Sogndal, sier Leciejewski med et selvironisk smil.

BLIR BEDRE NESTE SESONG

De tre siste kampene har han igjen vært ute av spill, på grunn av smerter i den samme skulderen han skadet i sesonginnledningen.

–Jeg har fått noen sprøyter og skal verken trene styrke eller fotball de fire-fem neste ukene. Jeg løper litt for å holde kondisjonen ved like, og kommer jeg til å trappe opp gradvis når oppkjøringen begynner, sier Leciejewski.

For han tenker allerede 2013.

–Vi må være så ærlige å si at det har vært en vanskelig sesong, men jeg er sikker på at vi blir bedre neste år, garanterer Branns bestemann i 2012.

– EN GOD SIGNERING

Rune Skarsfjord mener Piotr Leciejewski har utviklet seg til en enda bedre keeper i Brann.

Brann-treneren måtte selvfølgelig først slå av en spøk da han ble informert om at BA har kåret Leciejewski til årets spiller i 2012.

–Skriv at han har spilt for få kamper! Neida, Piotr er en kjempegod keeper. Han har bare blitt bedre og bedre, sier Skarsfjord.

Leciejewski ble hentet fra Sogndal foran fjorårsesongen i en byttehandel som sendte reservene Kenneth Udjus og Cato Hansen motsatt vei.

Leciejewski hadde da tre sesonger bak seg i 1. divisjon, og før det vært innom flere klubber i toppdivisjonen hjemme i Polen.

–Jeg må gi kjempekredit til Dan (Riisnes) for jobben han har gjort. Men det artigste er at han selv har utviklet satsingen og holdningene sine.

–Piotr er en skikkelig profesjonell målvakt og har mange gode år foran seg, fastslår Skarsfjord.