Legger press på Brann

Artikkelen er over 15 år gammel

Det er ikke bare i Bergen Brann-feberen har tatt tak. Allrede nå tipper flere eliteserietrenere gull til Brann!

DEL

BA har tatt runden med alle trenerne i eliteserien, og i motsetning til tidligere år, er det ikke unison tro på gull til Trondheim. Fra Molde og Lyn meldes det om seriemesterskap til Brann. Tom Nordlie i Start og Arne Sandstø i Odd tror det står mellom RBK og Brann, og i tillegg har alle de andre trenerne tro på et godt år for Bergens stolthet.

– Om det føles som et press? Nei, presset legger vi på oss selv. Og takler du det ikke, har du ikke noe i dette gamet å gjøre, sier Mons Ivar Mjelde.

Mens en del av de andre trenerne kliner til med friske spådommer, er Brann-sjefen bare opptatt av én ting:

– Stabilitet! Brann har opp gjennom historien vist at de aldri klarer å være stabile i toppen. Det er det soleklare hovedmålet vårt nå.

– Om en så blir nummer en eller nummer fem, har mye med marginer å gjøre, sier han.

Før Brann har vært gjennom sin såkalte «målsettingsdebatt» på La Manga, vil ikke Mjelde ut med noe tips for sesongen. Men det er det mange andre som vil:

BA spør: «Hvem tar seriegull, og hvordan går det med Brann?»

HANS KNUDSEN,

LYN:

– Brann tar gull! Da har jeg svart på begge spørsmålene, har jeg ikke?! Jeg synes Brann skiller seg ut i forhold til spillermateriell. De kjøpte gode folk i fjor, og nå har de hentet enda flere solide spillere.

– I utgangspunktet er det tre lag det er snakk om, og det er RBK, VIF og Brann. Men magefølelsen sier at det bikker i Branns favør. Det er nok en stor grad av sult etter seriegull i Bergen...

TOM NORDLIE,

START:

– Jeg tror at Brann og Rosenborg kommer til å kjempe om gullet. Hvem av dem som til slutt vinner tør jeg ikke spå, det vil være med marginal margin uansett. Brann har aldri hatt bedre forutsetninger til å greie gullet enn nå. Men det gjenstår å se om de er dyktige nok til å klare det.

– Sammen med Vålerenga kommer disse to lagene til å kjempe om medaljene - med Lillestrøm som outsider. Brann og Rosenborg er hakket foran Vålerenga, og det er derfor jeg tror de gjør opp om gullet. Det er uansett noen som ikke har gjort jobben sin dersom Brann ikke tar medalje i kommende sesong.

OTTO ULSETH,

TROMSØ:

– Rosenborg tar gullet, det er det liten tvil om. Bak dem kommer Brann og VIF til å kjempe om sølvet. Hvem som havner øverst av de to, er umulig å si. Men jeg synes det er flott at det endelig er de store klubbene som befester seg i toppen.

– Når det før har vært slik at små klubber har hevdet seg helt i toppen, er det et tegn på at de store klubbene ikke har klart å forvalte sitt pund ordentlig. Hvis de nå får ting på stell, slik jeg tror de klarer, er det bare bra. Så får heller vi andre halse etter. Dessuten har jo dere en trønder som, uvisst av hvilken grunn, velger å bruke penger på Brann!

UWE RÖSLER,

LILLESTRØM:

– Det blir nok RBK i år også, men jeg håper VIF og Brann vil gi dem kamp! Og hvis en investerer så mye penger i spillere som de to sistnevnte har gjort, skulle det bare mangle at de ikke tar medaljer. Men jeg tror ikke de tukter Rosenborg ennå.

DRILLO,

FREDRIKSTAD:

– Nå er jeg fotballtrener, og ikke spåmann! Men må jeg tippe noe, må det være at Rosenborg vinner igjen. Det går nok bra med Brann, men om en blir nummer tre eller nummer seks, har veldig mye med marginer å gjøre. Jeg håper egentlig bare at vi selv klarer oss!

IVAR MORTEN NORDMARK,

AALESUND:

– Seriegull? Skal vi se hva vi har å tøve med her da& Det hadde vært jævla gøy å si Lillestrøm, bare for å se om Jan Åge Fjørtoft kunne bli enda høyere på seg selv. Men jeg tror jeg sier Viking. Det blir i hvert fall ikke Rosenborg, Vålerenga eller Brann...

– Brann blir nummer fem. De ble nummer tre med et lag til en milliard i fjor. Nå har de kjøpt enda mer, og da må det bare gå på ned. Slik er det i Bergen, he, he.

OLA HALDORSEN,

BODØ/GLIMT:

– Brann blir blant de tre beste. Jeg tror Rosenborg vinner, men de får kamp i år også, blant annet fra Brann. Men RBK har vist over tid hva de kan, og derfor tipper det deres vei igjen.

REIDAR VÅGNES,

MOLDE:

– Brann tar gullet. Det baserer jeg på hva de viste i fjor, pluss de forsterkningene de har hentet. Men de må nok belage seg på null poeng i serieåpningen, for den kampen vinner vi! Men på tross av det; seriegull til Bergen!

ROY HODGSON,

VIKING:

– Så lenge Brann ikke kommer foran oss, ønsker jeg dem all mulig lykke. Jeg ser at de har mye penger og har hentet solide folk, men en skal ikke basere for mye på ressurser. Det har vist seg mange ganger, blant annet med Ham-Kam i fjor, at en kan gjøre det bra uten altfor mye penger.

ARNE SANDSTØ,

ODD-GRENLAND:

– Jeg tror at Brann og Rosenborg kommer til å gjøre opp om gullet. Hvem av dem det blir er det umulig å si nå. Bergenserne kommer vel uansett til å forlange suksess etter sist sesong. Laget er blitt forsterket, og Brann har en tropp nå som skal kunne kjempe om seriegull.

STÅLE SOLBAKKEN,

HAM-KAM:

– I år blir det gull til Vålerenga, foran Brann og Rosenborg. Jeg håper i hvert fall noen andre enn RBK vinner, og jeg tror det også. De kan nok like fort bli Brann som Vålerenga som fikser jobben, men med de matchvinnerne VIF hentet på slutten av fjoråret, tror jeg de er strået hvassere enn resten.

KJETIL REKDAL,

VÅLERENGA:

– Brann kommer til å hevde seg i toppen, blant de tre beste. De har hatt fin fremgang, og virker veldig bra. Men å spå utfallet av toppkampen, er umulig. Det eneste jeg vet, er at hvis en er med der oppe år etter år, vil en ta med seg et seriegull til slutt!

PER JOAR HANSEN,

ROSENBORG:

– Jeg pleier ikke å tippe utfallet på slike ting, og det vil jeg heller ikke gjøre nå.

Artikkeltags