Brann fikk en drømmeåpning mot nedrykkstruede Start på Sør Arena.

19 sekunder var gått da Bentley headet ballen ned i bena på Kim Ojo. Landsmannen takket ved å lobbe ballen vakkert over Start-keeper Kenneth Høie og sørge for en tidlig ledelse for rødtrøyene.

Men i motsetning til hvordan det har vært tidligere i sesongen, var Ojo-scoring denne gangen ingen garanti mot tap.

– De første sekundene var en god start. Men så går vi i den klassiske tabben og legger oss for lavt. Det må jeg ta ansvaret for, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 rett etter kampen.

VERRE OG VERRE

For Mons Ivar Mjeldes Start ga aldri opp. Etter en rufsete start på kampen, fikk sørlendingene stadig mer trykk mot slutten av andre omgang. Den første store sjansen kom etter 35 minutter. Espen Hoff ble spilt gjennom av Årst og skjøt på første touch, men Branns keeper Leciejewski vartet opp med en god utrykning og en solid redning.

Men Hoff fikk sjansen igjen tre minutter senere. En ny pasning fra Årst sendte spissen gjennom på nytt, og Hoff gjorde ikke samme tabben igjen. Leciejewski fikk en hånd på skuddet, men maktet ikke å styre ballen utenfor målet.

Og det skulle bli verre for Brann før pause. To minutter før slutt var spissduoen Hoff og Årst på ferde igjen. Denne gang var det Hoff som serverte et innlegg fra kanten. Christer Kleiven stusset videre og Årst fikk stå alene og heade ballen i mål fra kort hold.

– Det er kjekt å se at Start begynner å se ut som et fotballag igjen. Det var fortjent at vi vant, og jeg tror publikum likte dette, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Vil du gratis på neste hjemmekamp? Vinn billetter her!

START PÅ HUGGET

Dermed var det duket for en andre omgang hvor Brann angrep for å sikre utligningen.

I stedet var det Start som var på hugget i åpningsminuttene av andre halvdel. Fire minutter ut i omgangen gikk Mjeldes menn opp i 3-1 da Espen Børufsen plukket opp returen på en corner og smalt den mellom bena på Maxi Bajter og i mål.

Etter dette var Start nærmere 4-1 enn Brann var 3-2. Skarsfjord prøvde både Tadas Labukas og Kristoffer Larsen for å få sving på sakene, men klarte aldri helt å true Start og Mjeldes tre viktige poeng

TIPPELIGA-HÅP

Nå lever håpet om overlevelse i Kristiansand, med bare fire poeng opp til Fredrikstad på trygg plass.

Mons Ivar Mjelde erkjenner likevel at det kan være for sent å redde Tippeliga-plassen:

– Jeg har hatt fokus på å få glede og humør inn i hverdagen vår. I dag tar vi nye steg, og vi må fortsette å ta steg. Det kan godt hende det er for sent, men vi må gjøre det vi kan, slik at folk gidder å komme og se på oss. Og klarer vi det ikke, så må vi ta konsekvensene, sier Mjelde til TV 2.