Nesten festbrems

Matias Møvik har scoret for Brann mot viking. her er han i aksjon mot Odd.

Matias Møvik har scoret for Brann mot viking. her er han i aksjon mot Odd. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Matias Møvik (18) så lenge ut til å bli den store festbremsen i testimonialkampen til Thomas Pereira (36).

DEL

Unggutten, som endelig fikk prøve seg fra start, vartet opp med en flott soloprestasjon etter bare åtte minutter. På gjennomspill fra Cato Guntveit rundet Møvik Viking-målvakt Artur Kotenko og løftet ballen elegant og sikkert i nettet fra spiss vinkel.

En rekke tidligere Viking-helter var invitert til Stavanger for hedre Thomas Pereira som i kveld takket av med testimonialkamp mot Brann etter imponerende 13 sesonger og 430 kamper for Viking.

Danskene Allan Gaarde og Christian Flindt Bjerg ble intervjuet av tidligere Viking-keeper og landslagsmålvakt Frode Olsen foran «showkampen». De trakk frem Thomas Pereiras enorme treningsiver som forklaring på at backen har holdt ut så lenge på toppnivå.

BARNEHUMOR: Men størst applaus fikk trenerlegenden Benny Lennartsson da han entret matten før kampstart. Svensken hadde som vanlig glimt i øyet når han skulle fortelle om sine erfaringer med hedersmannen.

- Thomas har vært en gromgutt. Helprofesjonell i trening og kamp, men helt uprofesjonell utenfor banen. Han har en humor som jeg ikke forstår meg på – slik som femåringer har, spøkte Lennartsson.

Frode Olsen klarte ikke å dy seg og ville vite om Viking har spurt om han er interessert i den ledige trenerjobben etter Uwe Rösler.

- Det har de ikke gjort. Jeg tror jeg er «jæklig» langt nede på den listen, gliste «Benny», som gav Brann ros for å stille opp som motstander.

- Det er Viking-Start og Viking-Brann som har vært de store kampene i Stavanger. Fantastisk gjort av dem å stille opp, mente trenerlegenden.

SJANSESLØSERI: Thomas Pereira var naturligvis sistemann ut da lagene entret Viking Stadion. Sammen med sine fire sønner ble han hyllet av over 3000 siddiser og et titalls Brann-supportere.

Men selv om alt lå til rette for fotballfest startet det altså dårlig for hjemmelaget da Møvik ordnet 0-1 til gjestene.

Viking spilte seg frem til en rekke store sjanser til å utligne både i første og andre omgang, men verken Joakim Magnussen, Tommy Høiland, Jone Samuelsen eller Martin Fillo var dyktige nok i avslutningsfasen.

Først i det 90. spilleminutt kom den fortjente utligningen da Alexander Ødegaard prikket inn 1-1 etter en rask kontring. Viking-spillerne feiret med å legge seg ned i ring rundt Pereira.

PS! Thomas Pereira ble av en enstemmig jury kåret til Vikings bestemann. Ifølge speaker var det ingen motforslag?De to lagene skal feire veteranen på bankett i Stavanger i kveld.

Artikkeltags