Gå til sidens hovedinnhold

Nilsen ansatt

– Brann er heldig. Nilsen er en god trener som vet hva han vil, mener tidligere Brann-spiller Helge Haugen.

Brann og Steinar Nilsen er blitt enig, Nilsen tar over som ny hovedtrener i Brann.

Pressemeldingen ble sendt like over klokken 1130.

Roald Bruun-Hanssen møter pressen på Stadion klokken 1300 i dag, mens Nilsen er i Tromsø og stiller på Alfheim klokken 1330.

– Jeg har fått tilbud fra den klubben jeg ønsker å trene. En fantastisk god følelse å få dette i boks. Jeg føler meg virkelig ønsket på Stadion og gleder meg til å komme i gang, sier Steinar Nilsen selv til Brann.no.

HELDIG: Tidligere Brann-spiller Helge Haugen har spilt i Tromsø under Steinar Nilsen siden 4. juli 2007, og har mye godt å si om treneren.

– Han vet hva han vil og er flink til å få med seg spillergruppen. Han er en vinnertype, sier han til BA.no

Haugen ønsker ikke å sammenligne Nilsen med Mons Ivar Mjelde, men er sikker på at han vil gjøre en god jobb for Brann.

– Han og klubben har ambisjoner. Han er en annerledes trenertype en Mons, men hvordan vil jeg ikke uttale meg om. Han bør få begynne med blanke ark.

Selv er fristes han ikke å flytte hjem igjen.

– Min kontrakt er med Tromsø. Det er bta. å komme hjem på ferie, men jeg trives veldig bra her oppe.

EN LEDER: Steinar Nilsen roses opp i skyene også av gamle lagkamerater.

– Men han er ingen utpreget diplomat, sier Arne Vidar Moen.

Gamle spillere og lagkamerater mener Brann har skaffet seg en glimrende trener, men samtidig en leder som er nødt til å få ting på sin måte. Noe annet aksepterer han ikke. I hvert fall ikke.

– Men etter min mening er det slik det må være. Er du sjef, må du stå opp for det du mener, sier Morten Pedersen.

I likhet med Arne Vidar Moen kjenner han både Steinar Nilsen og Brann inngående, og begge tror Brann gjør et veldig bra valg.

– Nettopp fordi at Brann har hatt en middels sesong, er det bra for dem å få inn en sterk og tydelig trener. Steinar gjør ikke ting halvveis, han tar tak i jobben sin hundre prosent. Og han høres. Det kan trenges i en gruppe som har prestert under pari, mener Morten Pedersen.

INGEN DIPLOMAT: - Steinar er utstyrt med et voldsomt vinnerinstinkt, noe som gjennomsyrer alt han gjør, sier Arne Vidar Moen

– Han er ikke en utpreget diplomat, han vil ha det på sin måte. Det er hans stil, sier Moen, som ikke er i tvil om at Nilsen kan komme til å tråkke noen på tærne i Brann-korridorene.

– Men å tråkke på tær er du nødt til som leder. Jobben din er å ta styring, og du kan ikke gjøre alle til lags, påpeker Moen.

NYTT TEAM: Roald Bruun-Hanssen har tidligere signalisert at dagens trenerteam kan bli forandret og at den nye treneren vil få stor innflytelse når det gjelder valg av assistenttrener.

Nå er det klart at Nilsen får en helt sentral rolle i å ansette personer i rollene som assistenttrener og fysisk trener.

Mye tyder på at assistenttreneren blir narvikværingen Rune Skarsfjord, som i går annonserte at han gir seg som hovedtrener i Haugesund.

– Ingen kommentar, sier Rune Skarsfjord når BA konfronterer han med opplysningene.

ARBEIDSLEDIG: I funksjonen som fysisk trener er det sannsynlig at Nilsen ønsker med seg Truls Hallen, som var en del av Martin Andresens team i Vålerenga denne sesongen. Han ble imidlertid nylig offer for nedbemanning i Oslo-klubben og er arbeidsledig.

Hallen har tidligere vært både fysisk trener og fysioterapeut under Steinar Nilsen i Tromsø.

I går hevdet Hallen at han ikke har gjennomført samtaler med Steinar Nilsen.