Trøkket fra publikum under årets Brann-kamper på Stadion har til tider vært diskutabelt.

Som BA.no tidligere har skrevet: Det vil både Bataljonen og sponsorene gjøre noe med.

Det ferskeste tiltaket får premiere før fredagens kamp mot Haugesund.

En flyer med tydelige instruksjoner til publikum skal deles ut ved alle VIP-losjer og innganger.

«Når supporterne begynner å synge «reis opp hvis du elsker Brann», er det viktig at vi alle reiser oss og synger med», heter det blant annet.

Og da må man jo spørre:

– Står det virkelig dårlig til på Stadion?

– Nei, det synes jeg absolutt ikke, sier Branns salgssjef Vibeke Johannesen.

– SMÅTING

– Men dette er småting som man kan gjøre sammen for å få opp stemningen. De som er på Stadion hver gang, vet jo hva de synger. Men det er mange som ikke er på Stadion hver kamp.

– Men en dvask stemning blant publikum står vel ikke helt i stil med prestasjonene på banen?

– Nja, trøkket har jo vært stort på enkelte kamper. Vi ønsker å få tilbake den fantastiske stemningen vi har hatt tidligere. Spillerne har jo prestert kanongodt, sier Johannesen, som presiserer at initiativet kommer fra Bataljonen og sponsorene, og ikke fra Brann.

Se hele flyeren her (pdf)

– SNART CUPFINALE

– Helt ærlig: Jeg synes ikke det har vært fryktelig dårlig. Men det er klart vi ønsker bedre stemning. Laget fortjener det. Vi skal jo snart spille cupfinale. Eller, semifinale, i alle fall, sier Bataljonens nestleder Morten Talhaug.

– Når man sitter på VIP-tribunen, er det kanskje litt vanskelig å ta initiativ til å synge. Men nå får man litt opplæring i hva vi er kjent for. Det er klart at det har vært bedre på Stadion før, medgir han.

– Det har vært kjempegod stemning på Stadion i år, mener salgssjef Johannesen.

– Men kanskje det kan være greit med en bevisstgjøring. Det er jo stort sett på Frydenbø-tribunen det synges. Vi vil at alle tribunene skal synge.

– SETTE BITTELILLEBROR PÅ PLASS

Supporterleder Morten Talhaug peker på flere årsaker til at trøkket fra bergenspublikummet har uteblitt:

– Vi har vært gjennom en omveltning både når det gjelder økonomi og interesse. Norsk fotball er inne i en fase som vi ikke helt kommer oss ut av. Og så var Brann nederlagsdømt før sesongen. Dermed har folk blitt litt avventende. I tillegg har vi et kampoppsett med fire ulike kampdager, og kamper som flyttes med korte tidsfrister, sier Talhaug.

– Å finne ut når Brann faktisk spiller, det er et problem også for meg, sier han.

I Branns forrige hjemmekamp, toppoppgjøret mot Tromsø, dukket det opp skuffende 11.639 publikummere.

– Hvordan blir det fredag?

– Vi må jo bare sette lillebror på plass. Bittelillebror, blir det vel. Viking er vel egentlig lillebror, sier Morten Talhaug.