Nok en prøvespiller sendt hjem

Fousseny Coulibaly er den 16. utenlandske prøvespilleren Brann har sendt hjem på 18 måneder.

Fousseny Coulibaly er den 16. utenlandske prøvespilleren Brann har sendt hjem på 18 måneder. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brann har hatt 16 prøvespillere på 18 måneder. Ingen fikk bli.

DEL

Fousseny Coulibaly er den 16. utenlandske prøvespilleren Brann har sendt hjem på 18 måneder.

  • Brannmagasinet

– Vi har fått gode referanser på ham. Han er en bra spiller, sa Brann om Fousseny Coulibaly fra Elfenbenskysten.

Det har klubben sagt om en lang rekke spillere de siste årene.

Siden februar 2011 har omtrent det samme blitt sagt om Pape Diop, Soleymane Cisse, Steinthor Thorsteinsson, Gudmundur Kristjánsson, Luís Gueguel, Tadas Labukas, Gudmundur Gunnarsson, Babacar Sarr, Chima Akas, Andrae Campbell, Jonathan Soto, Peter Ebimobowei, Baye Niasse, Obinna Obiefule og Norlla Amiri.

Totalt 15 mer eller mindre begavede utenlandske fotballspillere som har kommet og gått. Denne helgen ble også Coulibaly sendt videre.

Labukas og Niasse fikk bli i hvert sitt halvår på leieavtaler, men med 116 serieminutter seg i mellom må det gå an å si at de aldri ble noen stor suksess i norsk eliteserie.

– UTFORDRING Å TREFFE

– Hvis du hadde sett mailboksen min fra 1. januar og frem til i dag, så hadde du sett at for de fem vi har hatt på prøvespill i 2012, så har vi sagt nei til minst 495 andre. Det er en utfordring å treffe, og det er ingen eksakt vitenskap vi driver med i fotballen, sier Branns sportslig administrativt ansvarlige Rolf-Magne Walstad.

Men han tror fremdeles på å hente prøvespillere.

– Det vi per nå jobber utifra er en kombinasjon av at jeg reiser ut og ser på spillere, og at man henter inn spillere på prøve. Det vil nok være veien å gå. Det er veldig kjekt å se at mange unge lokale spillere banker på A-lagsdøren, men det er naivt å tro at vi kan klare oss med bare det. Vi trenger også spillere som kan vise vei og heve nivået. Man trenger en Austin for at Kristoffer Barmen skal lykkes, illustrerer Walstad.

– HAR BLITT VANSKELIGERE

I 2002 og 2003 hentet Brann også mange spillere på prøve. Men i mengden var navn som Kristjan Örn Sigurdsson, Robbie Winters, Alonso Solis, Seyi Olofinjana og Paul Scharner. Sist Brann virkelig traff med et prøvespill, var da Zsolt Korcsmár ble hentet i 2010.

Walstad mener det har blitt vanskeligere å finne diamantene.

– Forskjellen mellom store og små klubber blir større og større. Vi har ikke et nettverk med 60 ulike speidere, og da blir det noen bommerter og noen prøvespillere som reiser hjem. I tillegg kan ting som norsk skattenivå og lønnsnivået i norsk fotball være blant faktorene som bidrar til at de beste ikke havner i Norge, sier Rolf-Magne Walstad.

Artikkeltags