Søndag kveld havnet Rikard Norling og Brann enda lenger ned i gjørmen. 1-2-tapet mot Start hjemme på Stadion gjør at Brann har fire poeng opp til sikker plass når det gjenstår kun fire kamper.

Med landslagspause og to uker til neste skjebnekamp, har derimot Brann en god anledning til å samkjøre et lag som til tider ikke har hengt sammen i det hele tatt denne sesongen.

Terping og øving på feltet kommer derimot ikke til å skje før tidligst torsdag.

Rikard Norling har nemlig reist hjem til Sverige og vil ikke være tilbake før torsdag.

SYV SPILLERE PÅ LANDSLAGSOPPDRAG

På treningsprogrammet til Brann står det oppført individuelt opplegg både mandag og tirsdag. Onsdag har de spillerne som ikke er på landslagsoppdrag fri. Syv Brann-spillere er opptatt med landslagsfotball.

De A-lagsspillerne som ikke startet gårsdagens kamp mot Start, vil kunne være involvert i Brann 2 viktige nedrykkskamp borte mot Stord mandag kveld, men ellers er spillerne henvist til «individuelle opplegg» mandag og tirsdag. Onsdag er programmet tomt.

Det er ikke første gang at Brann-spillernes innvilges fri i landskampspausene. Ved forrige anledning ble Brann-spillerne innvilget fire dager fri. Også da reiste Rikard Norling hjem til familien i Stockholm.

– Dette er noe vi har planlagt i lengre tid. Meg og Roald (Bruun-Hanssen red.anm.) diskuterte i går kveld om vi skulle legge om på planene, men vi fant ut at det var en fordel å samle den energi som behøves individuelt. Med så mange borte på landslagsoppdrag, ville det uansett vært vanskelig å jobbe med helheten. Da er det bedre at vi henter den energien vi trenger individuelt, slik at vi kan mobilisere for fullt, sier Norling.

– Du er ikke redd at dette kan gi en feil signaleffekt?

– Jeg kan forstå at folk utenfor kan lure på hvorfor vi gjør det på denne måten, men det viktigste er hva vi gjør for å mobilisere så mye energi som mulig. Det var nettopp med tanke på at dette kunne misoppfattes at vi diskuterte om vi skulle gjøre om på planene, men vi fant ut at det var beste å holde på den planen vi la for lenge siden, sier Norling.

Han viser til at de har gode erfaringer ved å gjøre det på denne måten.

– Da vi tok fire dager fri ved forrige landskampspause, frigjorde det mye energi og vi hevet oss også spillemessig, påpeker han.

Den gang vant Brann 4–1 borte mot Strømsgodset i første kamp etter pausen.

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, sier følgende om Norlings hjemtur.

– Folk skal ikke være redd for at situasjonen ikke tas på fullt alvor. Når så mange er vekke med landslag, får vi ikke jobbet med helheten uansett. Da fant vi ut at med tanke på Norlings familiesituasjon, var det best at han reiste hjem. I denne situasjonen tror jeg han vil samle mer energi hjemme hos familien. Og det er ikke slik at han har fri, han vil jobbe mye med analyser og forberedelser fra Sverige, og så er han tilbake på feltet på torsdag, sier Bruun-Hansen.

FLERE KLUBBER TAR FRI

Nybakt seriemester Molde er i full vigør på treningsfeltet de neste tre dagene, men også de velger å hvile på laurbærene med pokalen allerede på plass.

– Vi trener som vanlig mandag, tirsdag og onsdag, men etter det tar vi fri frem til mandag, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til BA.

Han forteller at dette er vanlig praksis i landskampspauser.

– Ved forrige landskampspause valgte vi å ta fri i tre dager, før vi trente de neste ti dagene før kamp, forklarer han.

Rosenborg har hatt en skuffende sesong så langt, og tillater seg derimot ikke å ta fri.

Her kjøres det på med minst én felles økt per dag. Både mandag og onsdag kjøres det dobleøkter, ifølge klubbens egen nettside.

Branns nærmeste nedrykksrival, Sogndal, kjører heller ikke noe straffetrening til tross for tapet borte mot Vålerenga.

Her trenes det individuelt frem til fredag, før det kjøres doble økter lørdag og søndag.