Norling må klare seg med færre hjelpere

rann-trener Rikard Norling omgitt av trenere og spillere under treningskampen mot Fana på Nymark mandag . Når det nå skal kuttes 15 millioner, pluss ti til ved et nedrykk, spørs det om staben hans blir like stor neste år

rann-trener Rikard Norling omgitt av trenere og spillere under treningskampen mot Fana på Nymark mandag . Når det nå skal kuttes 15 millioner, pluss ti til ved et nedrykk, spørs det om staben hans blir like stor neste år Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rikard Norling må trolig belage seg på at trenerteamet hans blir redusert før 2015-sesongen.

DEL

Når Brann skal kutte 15 millioner kroner i utgifter på neste års budsjett, må også A-laget ta en del av kuttene. Det betyr etter alt å dømme at Norling får færre folk rundt seg i 2015-sesongen.

– Jeg har vært gjennom nedskjæringer i klubber tidligere, og det forandrer ingenting for mitt fokus, som er å gjøre spillerne og spillet vårt bedre hver eneste dag. Det er det eneste vi kan gjøre, sier Norling til BA.

– Jeg har blitt informert om hva som skjer, og så vil vi gå inn og se på hva som er mulig og hvilke rammer vi får, sier han.

INGEN HAR FÅTT AVKLARING

I svenskens trenerteam er tre mann på utgående kontrakt, keepertrener Dan Riisnes, analyseansvarlig Tomi Markovski og spillende assistenttrener Hassan El Fakiri.

– Jeg har ikke snakket konkret med klubben om veien fremover ennå, men jeg er klar over den økonomiske situasjonen vi befinner oss i. Jeg håper at jeg får en avklaring på fremtiden min, både som spiller og trener, i løpet av måneden, sier El Fakiri til BA.

– Det har vært en dialog med ledelsen gjennom hele sesongen, men det har ikke kommet noen avklaring siden klubben ville avvente tabellsituasjonen og økonomien. Uavhengig av det vurderer jeg fortløpende andre muligheter, forteller Markovski.

– Ingenting er avklart for min del, og det skjønner jeg siden klubben er i den situasjonen de er i, sier keepertrener Dan Riisnes.

KROKEN PÅ DØREN FOR JONSSON

Norling har også med seg Simon Hollyhead og Kenneth Mikkelsen i trenerteamet, men begge de to har kontrakter utover denne sesongen.

I spillertstallen synes det som sikkert at Markus Jonsson er ferdig når kontrakten hans går ut. Keeperen Ådne Nissestad har og utgående kontrakt. Daniel Mosjov kan også bli en besparing, siden hans kontrakt går ut til sommeren neste år.

I ungdomsavdelingen, som tidligere har vært skjermet for kutt, har man allerede spart inn noen kroner ved å ikke erstatte U-trener Helge Nilsen, som gikk ut i permisjon i sommer. Da valgte man å gå for en intern løsning der Kjetil Lone rykket opp som trener.

TALENTENE MÅ TÅLE KUTT

Ungdomsavdelingen har både heltids- og deltidsansatte. Flere av dem er ansatt på kontrakt, og på samme måte som i Norlings trenerteam kan det være en «enkel» besparelse at noen av disse kontraktene ikke blir fornyet.

Utviklingssjef Rune Soltvedt bekrefter at det er trenere på utgående kontrakter i avdelingen hans. En av dem er Carl-Erik Torp.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er tøffe tak i klubben, og på et eller annet tidspunkt må vi ha en dialog. Men vi har ikke kommet dit ennå, sier Torp om sin egen situasjon.

KAN BLI TI MILLIONER TIL

Rune Soltvedt er sammen med Helge Nilsen (i permisjon) og Bjørn Erik Brandt (administrativ leder) blant de tre med fast jobb i utviklingsavdelingen.

Når klubben skal spare 15 millioner til neste år betyr det også kutt for andre avdelinger enn sport. De 15 millionene i kutt er heller ikke nok hvis Brann, som ligger på nedrykksplass i øyeblikket, skulle rykke ned. Da må det kuttes minst ti millioner til, ifølge Roald Bruun-Hanssen.

– 2014 har vært preget av lave tilskuertall – inntil den gledelige oppgangen i det siste – i tillegg til et tungt bedriftsmarked (sponsorarbeid). Det har selvsagt også våre ansatte sett, og vi er ikke uforberedt. Men selv om fotball er en bransje som svinger, er nedskjæringer like vondt for våre ansatte som i hvilken som helst annen bedrift, sier Branns daglige leder.

Artikkeltags