Ny alder: 22 år

Artikkelen er over 13 år gammel

Sherif Touré insisterte på at han var 20 år. Det sa også passet hans. Men nå er han plutselig 22. Rotet fører til at agenten Didier Frenay vil beklage overfor Brann.

DEL

Det var på lørdag at BA kunne avsløre at Sherif Touré var en helt annen enn den han utga seg for å være. Spilleren påsto han var 20 år og at han aldri hadde spilt i utlandet. Men han hadde en fortid som spiller blant annet i den skotske klubben Livingston. Alderen hans er ingen sikker på:

  • Passet hans sier at han er født 13. januar 1985. Alder: 20 år.
  • Til Livingston oppga han fødselsdatoen 13. januar 1981. Alder: 24 å r.
  • På nettsiden transfermarkt.de er han oppført med fø dselsdato 13. januar 1978. Alder: 27 år.

Søndag kom den siste versjonen av Tourés personalia:

– Jeg spurte ham hvorfor han løy på alderen. Han fortalte at hadde måttet gjøre det for å komme seg til utlandet, og en rekke andre ting. Spilleren påsto til meg at han egentlig var 22 år, født 13. desember 1982, sier en frustrert agent Alain de Niil til BA.

– Tror du på det?

– Jeg vet ikke. Det er umulig å svare på, men jeg er ikke sikker på at han selv vet hvor gammel han er, svarer de Niil.

VIL SI UNNSKYLD

Frenays medarbeider hentet Touré på flyplassen søndag. Ifølge de Niil var spilleren frustrert. Det er i sannhet både de Niil, hans kompanjong Frank Iovino, som ledsaget Touré i Bergen, og Didier Frenay. Sistnevnte er mannen bak Seyi Olofinjana. Her gjorde Brann et kupp. Det samme kan ikke sies om varen Frenay leverte denne gang. Den belgiske agenten er selv i Egypt for tiden, men de Niil bekrefter at sjefen vil ta kontakt med Branns sportslige leder når han kommer tilbake.

– Frank Iovino prøvde å få kontakt med Brann fredag kveld, men da var det ingen som tok telefonen. Vi har hatt et veldig godt forhold til klubben, men dette er klart en ripe i lakken vår, sier de Niil til BA.

BLE LURT SELV

Men han understreker at det ikke bare er rødtrøyene som er blitt ført bak lyset av spilleren fra Togo.

– Jeg fikk en telefon fra Iovino på fredagen der han var mildt sagt oppgitt. Spilleren hadde sagt til oss at han var 20 år. Men det viste seg jo at det ikke stemte, slår de Niil fast.

Han forteller at Frenay plukket opp Touré da han var på prøvespill i en belgisk 3. divisjonsklubb i forrige uke. Agenten mente at kvalitetene hans var så gode at han anbefalte spilleren videre til Brann.

– Vi håper at forholdet ikke er ødelagt nå. Men vi skjønner at de føler seg lurt, vi har det på samme måte, sier de Niil.

På veien tilbake fra flyplassen ble det også gjort klart at agentfirmaet ikke ville ha mer med spilleren fra Togo å gjøre.

– Jeg sa at han ikke burde ha løyet på alderen, for det er ingenting i veien med fotballferdigheten hans. Det er verre stilt med samvittigheten. Vi vil ha typer som Olofinjana, og slik er ikke Touré, slår de Niil fast.

Artikkeltags