Den danske klubbens direktør, Kim Brink, skal ha vært i møter med Brann i går. Grunnen til møtet skal i utgangspunktet ha vært at klubben ønsker å selge Nielsen, som var utleid til Strømsgodset sist sesong. Rødtrøyene skal, ifølge danske medier, vært en av to norske klubber Odense-sjefen besøkte.

Men Brann ønsket ikke bare David Nielsen til Bergen. De ønsket å bytte spissen med sin egen Njogu Demba-Nyrén, pluss et pengebeløp fra danskene. Dersom de lykkes med byttehandelen vil de plutselig ha penger til et nytt og forbedret bud på Tromsøs Morten Moldskred.

TIL POLITIET: Men ett av ankepunktene for den eventuelle byttehandelen er David Nielsens egen selvbiografi «Sorte svin», som skapte bråk da den kom ut sist høst. I boken innrømmet spissen at han slo ned tidligere Viking-spiller Allan Gaarde på en trening da de begge spilte for Aalborg i 2004. Det fikk politiet til å reagere, og Nielsen skal i avhør på grunn av denne saken i Aalborg førstkommende tirsdag.

Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen var ikke akkurat snakkesalig da BA kontaktet ham i går kveld.

– Dette er spekulasjoner som jeg ikke vil kommentere.

– Er David Nielsen en interessant mann for Brann?

– Ingen kommentar.

TAUSE: Nielsen norske agent, Stig Lillejord, hevdet at han ikke hadde hørt noe om møtene mellom Brann og Odense i går.

– Nei, dette kjenner jeg ikke til. Hvis Kim Brink har vært i Bergen er det godt mulig at han har snakket med Brann, men dette vet jeg altså ingenting om, sier han til BA.

Dembas agent Ulrik Le Fevre har heller ikke hørt noe om byttehandelen.

– Jeg snakket nettopp med Demba, og han kunne ikke fortelle meg noe nytt. Vi har ikke hørt noe fra verken Brann eller Odense, hevder den danske agenten.

Det er ikke første gang Brann prøver å kvitte seg med spissen, som på ingen måte har slått til i Bergen. Før jul var klubben enig med om en overgang med 29-åringens tidligere klubb, Esbjerg. Men hovedpersonen, som tjener godt i Bergen, ble aldri enig danskene om en personlig kontrakt.

Demba var ikke til stede på gårsdagens Brann-trening. Det var heller ikke sportssjef Roald Bruun-Hanssen.