Queens Park Rangers ville låne Rudolph Austin frem til sommeren. Brann sa nei.

Da det stormet rundt Erik Huseklepp og Celtic rett over nyttår kom Queens Park Rangers på banen med et et konkret til­bud på Branns jamaicaner.

QPR top­per Mesterskapsserien og vil rykke opp til Premier League. For å styrke laget i innspurten ønsket de å låne Austin ut sesongen. De ville betale 200 000 pund eller knappe 1,9 millloner kroner.

– På vegne av QPR tilbød jeg Brann en låneavtale ut mai måned med opsjon på kjøp etterpå, sier Austins agent Phillip Graham.

– IKKE BARE SNAKK

Roald Bruun-Hanssen har avfeid QPR-budet som «agent­snakk». Det tilbakeviser Graham, som selv oppsøkte Bruun-Hanssen i Skottland på vegne av QPR.

– Men jeg fikk ikke svar på grunn av Huseklepp-saken. To-tre dager senere fikk jeg så svar fra Roald om at styret ikke ville ha en låne­avtale, sier fotballagenten.

Nå har QPR styrket stallen med tre lånespillere. Agenten mener det er lite sannsynlig at de kommer tilbake med et nytt og bedre bud før 1. februar. Men ifølge Graham blir Austin vurdert som god nok for QPR, skulle det bli opprykk til Premier Lea­gue.

– De har stor sans for «Rudy», og sjansen for at de kommer tilbake til sommeren er stor. Om de rykker opp, vil de ha penger til en permanent avtale, og da vil Brann la ham gå, hevder Graham.

STOPPET TIDLIGERE

I 2008 stoppet det engelske fotballforbundet (FA) en overgang til Stoke ved å nekte Austin arbeidstillatelse. Graham mener sjansene er langt bedre nå.

Det engelske fotballforbundet krever at importspillere må komme fra nasjoner som ligger blant 70 beste på FIFA-rankingen. I øyeblikket er Jamaica nummer 59, men forbundet vurderer ut ifra snittet over de to siste årene.

– Da vil Jamaica være nummer 71 og teknisk sett én plass utenfor, men vi er rimmlig sikre på at det ikke blir problematisk, sier Graham.

Etter det BA erfarer er Austin nærmest desperat etter å komme seg til England, selv om jamaicaneren ikke vil uttale dette offentlig.

– Han vil til England, men «Rudy» klager ikke. Han konsentrerer seg om fotballen.

– UTLÅN ER UAKTUELT

Brann har ingen intensjoner om å la Rodolph Austin (25) gå på lån.

– Det er uaktuelt, fastslår Roald Bruun-Hanssen overfor BA.

Branns daglige leder bekrefter at det ikke bare var Erik Huseklepp som stod på agendaen i Glasgow.

– Jeg møtte Rodolph Austins agent i Skottland. Han sa han hadde snakket med QPR, og at de var interessert i et lån. Det sa vi nei til, og der stoppet egentlig hele saken.

Han understreker at det aldri kom et skriftlig bud fra London-klubben.

– Det er veldig mange agenter som lever av dette. Derfor forholder vi oss bare til skriftlige henvendelser. Om utspill og tall er holdbare får du ikke vite før du mottar skriftlige tilbud fra klubb.

Knappe 1,9 millioner kroner skal ha vært beløpet engelskmennene var villig betale for den fem måneder lange leieavtalen.

– Jeg har ingen kommentar til tall, sier Bruun-Hanssen.

– Ifølge Graham var det styret i Brann som avslo dette?

– I Brann er det styret som tar den endelige beslutningen om lån, kjøp eller salg av spillere.