I går ettermiddag gikk LSK-leder Frank Grønlund hardt ut mot Brann som ikke laget mer bråk for å få inn en reserve da Erlend Hanstveit ble skadet.

– Hadde dette vært vår trener Arne Erlandsen, ville han gått ut på banen til dommeren ville høre på ham. Da hadde saken blitt oppklart, mener Grønlund,

SKJEDDE FØR SKADEN

Senere på dagen følte Mons Ivar Mjelde at han måtte gi sin tidligere sjef sin versjon av saken.

– Det har vært snakket mye om hvorfor vi ikke gjorde mer da Erlend ble skadet, men da var vi allerede ferdig med diskusjonen med fjerdedommeren, hevder han.

For diskusjonen med fjerdedommer Bjørn Gunnar Sælen - og til dels linjedommeren - var allerede avsluttet da Hanstveit ble skadet og rødtrøyene måtte spille de resterende åtte minuttene med ti mann. Diskusjonen mellom Brann-benken og dommerne pågikk nemlig i pausen. Keeper Ivar Rønningen hadde gitt beskjed om at han var syk og at han måtte byttes ut hvis han ikke ble bedre.

– Vi snakket med fjerdedommeren, men han sa at vi bare hadde to bytter igjen hvis vi byttet keeperen. Vi protesterte flere ganger, men selv etter at han hadde snakket med linjedommeren to ganger var svaret det samme, hevder Mjelde.

– SKULLE LAGD BRÅK

Svaret Brann-benken fikk var at det kun var lov å bytte fire ganger hvis en hadde brukt opp alle byttene sine og keeperen ble skadet. Da var det lov å bytte keeper. Den korrekte versjonen er at det er lov å bytte tre utespillere og en keeper uansett når keeperbyttet skjer.

– Hvorfor lagde du ikke et helvete på benken, Mons Ivar Mjelde?

– For det første fikk vi jo nei flere ganger, og da vi fikk deres versjon av regelen, begynte vi å lure på om vi hadde misforstått. Det er ikke vår stil å lage et helvete, vi måtte konsentrere oss om kampen også, mener Brann-treneren.

Det var blant annet dette han snakket med Grønlund om i går. LSK-sjefen forstår sin tidligere spiller bedre, men godtar likevel ikke helt forklaringen.

– Jeg forstår Brann bedre nå. Men Mons skulle vært mer påståelig under kampen. Laget mer bråk slik at han fikk elleve spillere på banen. Men nå er Arne Erlandsen og Mons Ivar Mjelde to forskjellige typer, innser han.

De er fortsatt totalt uenig om Brann burde sendt inn protest eller ikke.

– Da vi fikk denne beskjeden før 2. omgang forandret vi taktikken. Vi hadde ikke råd til å gjøre bytter for tidlig. Det var flere spillere som slet utpå der. Derfor mener jeg at det finnes et grunnlag for en protest, og at utfallet bør bli omkamp, sier Mjelde.

– Jeg skjønner at Lillestrøm ikke er enig, det ville nok ikke vi vært heller. Det er jo ikke noen av lagenes skyld, legger han diplomatisk til.

VISSTE IKKE OM PROTESTEN

Mons Ivar Mjelde var ikke klar over at Brann skulle sende inn protest på kampen mot Lillestrøm før dagen etter.

– Vi var enig om å legge temaet dødt i garderoben. Det ville bare virke som om vi var dårlige tapere, forteller Brann-treneren.