Det ekstraordinære styremøtet i Brann begynte klokken 12 mandag. Først da klokken nærmet seg 0130 natt til tirsdag, forlot styremedlemmene møterommet.

Styreleder Rolf Barmen og mediesjef Gorm Natlandsmyr møtte pressen på Stadion klokken 0144. Barmen leste da opp uttalelsen som gjorde det klart at Branns daglige leder trekker seg, mens trener Rikard Norling fortsetter.

– I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side, sier Bruun-Hanssen i en pressemelding.

– Vi forstår at Roald syntes det var umulig å fortsette som leder i dagens situasjon, sa Barmen til pressen.

– Rikard skal fortsatt trene Brann, sa Barmen om treneren i klubben.

Et titalls Brann-tilhengere var også på plass, men fikk ikke bli med pressen inn på den spontane pressekonferansen.

FORLOT STADION

– Ingen kommentar, sa en smilende Liv Grete Skjelbreid da hun forlot Brann Stadion like før klokken 0130.

Styremedlemmet henviste til Branns styreleder Rolf Barmen for uttalelser om hva de hadde blitt enige om i løpet av det nesten tretten og en halv timer lange møtet.

Styremedlemmene Åshild Samnøy, Mette Nora Sætre og Cato Guntveit var like tause da de satte seg i bilene sine og forlot Stadion.

INN OG UT

Omkring halv tolv i kveld gikk styreleder Rolf Barmen og styremedlemmene Cato Guntveit og Henrik Lie-Nielsen ut av styremøtet. De gikk inn på kontoret til daglig leder Roald Bruun-Hanssen. Der var de i cirka ti minutter før styremedlemmene returnerte til resten av styret.

Like før midnatt gikk også Bruun-Hanssen inn på styremøtet. Fem minutter over midnatt forlot han rommet, og lot døren stå åpen etter seg.

Deretter var Bruun-Hanssen ut og inn av møterommet flere ganger, dels sammen med Branns markedssjef Vibeke Johannesen og mediesjef Gorm Natlandsmyr.

I 17-tiden kom en pizzabil til Stadion, men det var også lenge det eneste som skjedde på Kniksens Plass, der et stort pressekorps ventet.

MARATONMØTE

Mandag klokken 12 samlet Branns styre seg på Stadion til det som skulle bli et langt møte utover kvelden.

Styremedlem Liv Grete Skjelbreid ble omringet av den ventende pressen da hun kom, men var ikke særlig snakkesalig.

– Jeg har ingen kommentar nå, sa hun.

De andre styremedlemmene kjørte rett ned i parkeringsgarasjen, og slapp dermed unna den ventende pressen.

Vanligvis har klubbens styre møtene sine i enden av BT-tribunen. Mandagens møte er flyttet til en annen del av Stadion, der det ikke er innsyn fra utsiden.

DETTE SKAL DE DISKUTERE

På bordet lå resultatet av alle evalueringene som har pågått siden nedrykket mot Mjøndalen for snart to uker siden.

  • Trener Rikard Norling har gjennomført individuelle samtaler med alle spillerne.
  • Spillergruppen har evaluert Rikard Norling og trenerteamet.
  • Rikard Norling har lagt frem alt han har gjort for en representant fra Norsk Toppfotballsenter. Dag Opjordsmoen er kommet for å legge frem resultatene av dette.
  • Det London-baserte firmaet 21st Club har gått gjennom Branns spillerlogistikk.

På bakgrunn av alt dette har Brann varslet at det skal lages en handlingsplan.

– Vi vil etterstrebe å komme så langt i prosessen at vi på onsdagens medlemsmøte kan be medlemmene om tilbakemeldinger på tiltakene styret mener er vesentlige for å komme tilbake til eliteserien på første forsøk, sier styreleder Rolf Barmen til Brann.no.

Les hva BAs Brann-kommentator Tormod Bergersen mener her.

– HELT FEIL Å BYTTE UT MANNSKAP

Spørsmålet alle i og rundt klubben ville ha svar på, var om Roald Bruun-Hanssen fikk fortsette som daglig leder og om Brann ville beholde Rikard Norling som trener.

Styreleder Barmen har hele tiden vært klar på hva han mener – at ingen i ledelsen skal skiftes ut. Da det ble klart at Bruun-Hanssen er ferdig i klubben, uttalte Barmen:

– Samtidig ønsker vi å påpeke at evalueringene viser at Roald har full tillit i organisasjonen.

– Evalueringer har som mål å finne forbedringsområder for individer og organisasjon, få nye perspektiver på tingene, og ikke minst gi god læring. Det virker imidlertid som hele Bergen tror evalueringer handler om å bytte ut mannskap. Det blir et helt feil utgangspunkt og gir ingen verdi til evalueringsprosessen, begrunnet styreleder Barmen overfor Brann.no mandag for en uke siden.

Her er Barmen i utakt med det store flertallet av Brann-fans. Siden nedrykket var et faktum har det vært massive protester og krav om at hoder skal rulle.

Mens BT-kommentator Tore Strand mener det holder at Rikard Norling får fyken, har BA-kommentator Tormod Bergersen tatt til orde for at både treneren og daglig leder Roald Bruun-Hanssen må gå.

MASSIVE PROTESTER

Presset var desidert størst på Bruun-Hanssen, mannen som har vært sentral i Sportsklubben siden sommeren 2007. På Facebookgruppen «Roald Bruun-Hanssen må gå» har nå tett oppunder 5200 medlemmer bedt om hans avgang.

Branns eget medlemsutvalget er helt på linje og har krevd den daglige lederens avgang i sin evaluering. Det samme er grupperingen Bergens Glade Gutter (BGG), gjengen som står bak tifo og pyroeffekter på Brann-kamper. De har varslet at de legger ned all aktivitet om Bruun-Hanssen blir sittende.

Supporterklubben Bataljonen nøyer seg med krass kritikk av ledelsen og krav om ansettelse av sportssjef, mens veteranene i Tirsdagsgjengen lar det være opp til styret å bestemme.

MAKTKAMP I STYRET

I forbindelse med mandagens styremøte var det også knyttet spenning til fremtiden til enkeltmedlemmer i styret. Nestleder Mette Nora Sætre og Cato Guntveit har allerede varslet at de ikke tar gjenvalg. Men hva med de andre, Åshild Samnøy, Henrik Lie-Nielsen og Rolf Barmen?

Utad virker det å være en maktkamp i styret der styreleder Rolf Barmen, med sin dobbeltstemme, har beskyttet Bruun-Hanssen. Splittelsen i styret kom tydelig til uttrykk da nestleder Sætre gikk ut i media med krav om dementi da Barmen fredag 28. november fredet Bruun-Hanssen selv om dette var i strid med det styret hadde blitt enig om.

Det er ikke utenkelig at de som taper maktkampen velger å tre ut av styret.

MEDLEMSMØTE ONSDAG

Det er foreløpig usikkert hvilke konklusjoner som vil komme fra styremøtet. Det som i hvert fall er klart, er at vi vet mer om hvilke grep Brann gjør i løpet av de nærmeste dagene.

Onsdag har Brann nemlig invitert til medlemsmøte på Stadion for å presentere utfallet av evalueringsarbeidet som har pågått.

– Vi sa vi skulle snu hver stein, og det er vi i ferd med å gjøre. Alle – fra spillere og ansatte til interessegrupper rundt klubben – har vært bidragsytere i det arbeidet som til nå er gjennomført, uttalte Rolf Barmen til Branns eget nettsted i går.