Sembs rolle som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF) har forandret seg etter at Per-Mathias Høgmo overtok som landslagstrener.

I Fotball-Norge har toppfotballsjefen fortsatt en høy stjerne, og 54-åringen er på Branns liste over mulige sportsdirektører.

Styret i klubben vedtar etter alt å dømme på møtet sitt mandag å gjenopprette sportssjefstillingen. Nils Johan Semb er altså en av kandidatene de har pekt seg ut.

ORDKNAPP SEMB

Da BA kontaktet toppfotballsjefen i går om interessen fra Brann, svarte han følgende på SMS:

–Jeg gir generelt aldri kommentarer på de henvendelsene som jeg får angående ulike jobber, så jeg kan ikke hjelpe deg.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen er ikke akkurat pratesyk han heller.

–Ingen kommentar.

–Har dere vært i kontakt med Semb om en sportssjefsjobb?

–Ingen kommentar.

Bruun-Hanssen ble hentet til sportssjefsjobb i Brann fra jobben som toppftoballsjef. Nå kan Semb gå samme vei. De to kjenner hverandre godt, og skal etter det BA vet ha en god relasjon. Semb hadde en mindre stilling i NFF da Bruun-Hanssen var toppsjef der.

Flere klubber hadde forsøkt å hente den tidligere landslagssjefen fra ekspertjobben i TV 2 da Semb ble toppfotballsjef.

UTE I KULDEN

Sembs fremtid i NFF er uviss etter bråket som oppsto i etterkant av ansettelsen av Høgmo som nu landslagssjef.

Mange mener at toppfotballsjefen ble ført bak lyset da den øvrige ledelsen i NFF ikke meldte fra om at Egil «Drillo» Olsen følte han var nødt til å forlate jobben som landslagssjef.

Semb var på ferie USA da dette skjedde, og virket selv overrasket over at han ikke ble involvert i prosessen.

Toppfotballsjefen skal heller ikke være sjefen til landslagssjefen mer, og derfor tror mange at Semb ønsker å forlate jobben. Så spørs det om Brann klarer å lokke ham til Stadion.

BT meldte fredag at skotten Alex McLeish skal i møter med Brann om trenerjobben i uken som kommer.

–Jeg har ingen kommentar til dere på dette tidspunktet, skriver McLeish i en tekstmelding til BA.

Han er i likhet med Semb en av flere kandidater rødtrøyene har i siktet til de forskjellige jobbene, men når klubben sannsynligvis bestemmer seg for å hente en sportssjef, er det naturlig å tro at en ansettelse i den stillingen skjer fortere eller samtidig som en ny trener blir presentert.

TRENER ELLER SPORTSDIREKTØR

Om Semb skulle ende opp som sportssjef tar klubben et valg om at det viktigste er å bygge opp en skikkelig kultur i klubben, fremfor å ha en som kjenner til spillerlogistikk for mye.

En slik ansettelse vil trolig også være med på å gi et signal om at en ny trener nødvendigvis ikke trenger å ha den samme pondusen som en trenger om en henter en med mindre fotballfaglig kompetanse, men med større kunnskaper om spillerlogistikk. Det er et valg klubben må ta.

Rolf-Magne Walstad er allerede sportslig administrator i klubben.

En jobb med mange av de samme oppgavene som en sportssjef, men uten den samme makten. Hans fremtid er usikker i klubben, som en av Rune Skarsfjords mest betrodde tok han treneravgangen svært tungt. Dersom han ikke gir signal om at han er ferdig på Stadion, er Walstads navn ett av navnene på listen også.