– Skal få Alex tilbake på landslaget

Artikkelen er over 14 år gammel

I Brann var Alex Valencia til overs. Erik Solér i Start tror de skal få spilleren tilbake på landslaget.

DEL

Starts manager er meget profilert både som ekspertkommentator på TV, styrtrik fotballagent og fotballsynser. Nå har han hentet Alex Valencia til Start.

Solér har tro på at både Alex og Start er på vei tilbake i den ypperste elite.

– Vi har et ønske om å få Alex tilbake på A-landslaget. Det skal vi jobbe med å få til. Jeg tror at et miljøskifte er det som skal til for at Alex skal blomstre igjen, sier Solér til BA.

- MANGE INTERESSERTE

Solér betegner Valencia som «en meget god fotballspiller». Han avslører at han for en tid tilbake fikk mange henvendelser fra europeiske klubber som var interessert i ham.

– Jeg hadde flere gode klubber som var og kartla ham for halvannet til to år siden.

Det var omtrent i den perioden da Alex var på treningsopphold i Sunderland. I august 2001 fikk bergenseren sin debut på A-landslaget mot Tyrkia på Ullevaal.

Siden har Valencia fått lite spilletid for Brann.

– TRIST

BA har snakket med flere personer rundt Valencia for å få en forklaring på hvorfor og hvordan han gikk fra landslagsdiskusjonen til å bli erklært nesten uønsket i Brann og bli solgt for 300 000 kroner til en 1. divisjonsklubb.

Hans agent Knut Kristiansen synes det er leit.

– Jeg synes absolutt det er trist. Det sier vel alt, mener Knut Kristiansen, før han legger til:

– Men Alex begynner et nytt liv nå. Han er ikke ønsket i Brann, og det må vi forholde oss til. Målet er at han skal vokse igjen, bli landslagsspiller igjen. Det er et klart mål. Han er ikke avskiltet fordi om han går til Start!

BROCKMANN: – SYND

Espen Brochmann trente Valencia i Åsane før stortalentet gikk til Brann. Han har fulgt spillerens utvikling, men har forståelse for at Brann har valgt å la Valencia slite benken.

– Han har enkelte ekstreme kvaliteter, men er avhengig av at laget spiller på hans premisser. Den gang han var på landslaget og hadde stor suksess, klarte Brann å nyttiggjøre seg hans kompetanse. Men i denne sesongen var det lurt av Brann å balansere laget, gjennom å bruke en defensiv høyrekant, synes Brochmann.

– Men det er synd at Alex må til Kristiansand. Han er den siste bergenseren som har fått sjansen på landslaget. Endelig hadde vi én, ikke sant! Men han kan få en opptur i Start, tror Brochmann.

Artikkeltags