Skarsfjord vil be om forsterkninger

Rune Skarsfjord skal levere «ønskeliste» til Brann-styret. Bildet er fra kampen mot Viking 5. november.

Rune Skarsfjord skal levere «ønskeliste» til Brann-styret. Bildet er fra kampen mot Viking 5. november. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Brann-treneren skal levere «ønskeliste» til styret.

DEL

Branns sportslige avdeling er midt oppe i evalueringen av 2012 før søndagens sesongavslutning mot Sogndal på Fosshaugane Campus.

– Vi har hatt gode samtaler. Guttene er flinke. Vi har sett på mange småting vi kan forbedre, sier Rune Skarsfjord til BA.

Brann-treneren har ristet av seg det verste presset som oppsto da det kom frem at deler av spillergruppen var kritiske til ham.

Nå handler det om planlegging av neste års spillerstall, og Skarsfjord legger ikke skjul på at han ønsker seg flere nye spillere inn.

– Vi holder på med en evaluering der vi har definert behov. Den listen skal vi levere til styret, sier Skarsfjord, uten å røpe detaljer verken om antall spillere eller posisjoner.

TRENGER TID UTEN KJØP

Men Skarsfjord vet det vil være bortkastet tid å sikte for høyt. Treneren har derfor en realistisk tilnærming til det hele.

– Vi kan ikke velge fritt. Vi har ingen bankkonto som er full, så vi må jobbe veldig nøyaktig i denne prosessen, medgir Skarsfjord.

Det trenger ikke bety at det er umulig å gjøre varp. Narvikingen har tidligere bevist teft ved å signere spillere som Carl-Erik Torp og Kim Ojo i Bosman-markedet.

– Vi har nesten bygget hele gruppen på den måten, de to siste årene. Ser du på klubbene i toppen har de gjort helt andre investeringer. Men får vi lov å fortsette over tid, er det mulig vi også kommer dit, sier Skarsfjord.

HAR GOD OVERSIKT

Treneren lar det være opp til klubbledelsen å bestemme hvilken hylle det skal shoppes fra kommende vinter.

– Vi er forberedt på alt, så får vi se hvor vi står som klubb. Dette er ikke beslutninger jeg som trener avgjør. Vi kommer til å gjøre det beste ut av det vi har, lover Skarsfjord.

Til forskjell fra hans første år som øverste sjef på avdeling sport, får Skarsfjord nå hjelp med spillerlogistikken, av sportsadministrator Rolf-Magne Walstad. Det letter jobben.

– Jeg føler vi har OK oversikt. Det er ingenting konkret som skjer per i dag, verken inn eller ut, men det er jo lenge til 17. mars, kommenterer Walstad overfor BA etter onsdagens trening.

I likhet med Skarsfjord tror han Brann kan lykkes på overgangsmarkedet til tross for begrensede ressurser.

– Vi er optimistiske, samtidige som vi er realistiske ut i fra det bildet som er i norsk fotball. Det gjelder det samme for oss, som for de andre klubbene, med unntak av de som er ute i Europa og får inn noen ekstra kroner på det. Vi skal få maks ut av de ressursene vi har, sier han.

Artikkeltags