Slik blir Branns 50-årsjubileum perfekt

Odd Oppedal viser oss bilder fra Branns første gullag sesongen 1961/62. I morgen skal 50-årsjubileumet markeres, og Oppedal håper å toppe festen med cupfinale.

Odd Oppedal viser oss bilder fra Branns første gullag sesongen 1961/62. I morgen skal 50-årsjubileumet markeres, og Oppedal håper å toppe festen med cupfinale. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Odd Oppedal (76) drømte om ny cupfinale.

DEL

For 50 år siden – i 1961/62 – ble Brann seriemestre for første gang. Odd Oppedal var kaptein på gullaget, og i morgen kveld arrangerer han jubileumsfest på Stadion for spillere, fruer og andre sentrale skikkelser rundt det legendariske laget.

– Det er 50 år siden Brann ble seriemestre for første gang, og det bør markeres. Vi ladet interessen, og det viste seg at den var veldig stor. Av de 40 som ble forespurt, kommer 38 eller 39 personer, sier Odd Oppedal til BA.no.

NOSTALGI OG VEMOD

76-åringen er æresmedlem i Sportsklubben og fikk 174 kamper i løpet av sine tolv sesonger i rødt på 1950- og 1960-tallet. Det endte med to seriemesterskap.

Vi møter ham over en varm sjokolade på Stadion torsdag formiddag. 76-åringen har med flere sort-hvitt bilder, både fra det legendariske gullaget og laget som fulgte opp med gull året etter, i 1963.

– Det er jo mye nostalgi knyttet til dette. Samtidig er det vemodig, siden flere spillere fra gullaget har gått bort, sier Oppedal, som tenker på Rolf Birger «Pesen» Pedersen, Roald «Kniksen» Jensen, Bjørn Oddmar Andersen og Kjell Schou Andreassen.

MÅ IKKE SELGE SKINNET?

Det store spørsmålet før morgendagens 50-årsmarkering er om festen kan bli toppet med en ny cupfinale av dagens spillere.

– Det vil jo glede oss om Brann skulle spille seg frem til en ny cupfinale. Da kan det bli en dobbeltfeiring, smiler Oppedal.

Han advarer imidlertid om å ta lett på 1. divisjonslaget fra Ulsteinvik.

– Å selge skinnet før bjørnen er skutt skal man passe seg for. Det har vært mange outsidere i cupfinalen opp gjennom årene. Selv om alt tilsier at Brann bør klare det med god margin, så er det noe som heter at cup er cup. Dette er ikke første eller andre runde, vi spiller om en ny finale på Ullevaal og da kan alt skje, advarer Oppedal.

Artikkeltags