Slik fikk Brann råd til Sokolowski

Tomasz Sokolowski har en prestasjonsbasert lønn i Brann, men klubben var avhengig av ekstern hjelp til lønnen for å kunne hente ham til Stadion. -Jeg føler bare at det er en tillitserklæring at de ville satse på meg, sier spilleren.

Tomasz Sokolowski har en prestasjonsbasert lønn i Brann, men klubben var avhengig av ekstern hjelp til lønnen for å kunne hente ham til Stadion. -Jeg føler bare at det er en tillitserklæring at de ville satse på meg, sier spilleren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sponsor betaler lønnen hans.

DEL

Tomasz Sokolowski kan takke en sponsor for at Brann har råd til å betale lønnen hans.

Da 27-åringen satt i forhandlinger med Brann, hadde klubben allerede jobbet med en løsning for å finne midler som kunne hente ham til Bergen.

Det var å få en sponsor til å betale store deler av kostnadene i løpet av treårskontrakten. Sokolowski kom uten overgangssum fra Viking.

GLAD FOR MULIGHETEN

Møllerens har i flere sesonger vært en av de store sponsorene på Stadion. Da man skulle hente midtbanespilleren sa de seg også villige til å gå inn direkte på spilleren.

–Vi fikk dette forelagt av Brann, og syns det var et spennende forslag. Det var en risiko med dette, men vi er for folk flest og Tomasz har de holdingene som passet for våre verdier, sier salgs- og markedsdirektør i Norgesmøllene, Jan Erik Eikeland.

–Dessuten var det kjekt å være med på å sørge for at han fikk sjansen til å starte karrieren på nytt og Brann en mulighet til å forsterke troppen, legger han til

TJENER RUNDT EN MILL.

Det er ikke første gang at en sponsor er delaktig i at en spiller kommer til Brann. Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes var delvis lønnet gjennom Chess, og Auto23 var med på finansieringen av Seyi Olofinjana.

Avtalen med Møllerens gir ikke selskapet rettigheter ved et eventuelt spillersalg. Lønnsutbetalingene kommer fra Brann, selv om det er selskapet som betaler den gjennom en sponsoravtale.

Sokolowski har en prestasjonsbasert lønnsavtale med Brann.

Etter det BA kjenner til, kan norsk-polakken tjene rundt én million kroner om han spiller mye.

Brann-trener Rune Skarsfjord håper flere ser de samme mulighetene til å øke handlefriheten til klubben.

–Vi ser at flere klubber har gjort lignende avtaler, og jeg ser bare positive ting med dette. Det må gjerne flere komme på banen med slike avtaler, smiler han.

– TILLITEN GIR ENERGI

–Jeg får en ekstra energi av at noen er villig til å satse på meg slik.

Det sier Tomasz Sokolowski om finansieringen av hans spill i Brann.

–Jeg fikk vite om avtalen da jeg skulle skrive under. Det var ikke noe problem for meg, sier han.

Avtalen innebærer at Sokolowski har en tett dialog med bedriften og er profilert på Brann-brødet.

–Brødsalget ga omkring en halv million til klubbens ungdomsavdeling i fjor, så får vi se om jeg kan toppe det i år. Det er i hvert fall utrolig viktige penger for Brann ungdomsarbeid, slår Sokolowski fast.

–Vi syns det er flott at Møllernes ser verdien av et slikt samarbeid, sier salgssjef for bedrift i Brann, Vibeke Johannesen.

Artikkeltags