Branns formspiller Petter Vaagan Moen måtte skuffet konstatere at han ikke var blant de utvalgte da «Drillo» tok ut troppen til landskampen mot Frankrike.

  • Brann

Mens lagkameratene Jan Gunnar Solli og Erik Huseklepp i ettermiddag har forberedt seg til kveldens dyst på Ullevaal tok Vaagan Moen og de andre Brann-spillerne heller turen til Austrheim for å delta på åpningsdagen av Havsportveka.

– Fin avveksling. Vi har trent godt i dag samtidig. Veldig gøy, sier Petter Vaagan Moen til BA etter å ha steppet av «padlebrettet».

VRAKINGEN GLEMT

På spørsmål om han ikke heller skulle vært på Ullevaal bedyrer Branns toppscorer at landslagsvrakingen er et avsluttet kapittel.

– Nei. Det er jeg ferdig med. Jeg får bare gjøre mitt beste og komme sterkere tilbake. Det er jo ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg må prestere for Brann, det er der man legger grunnlaget, svarer toppscoreren diplomatisk.

Målet er likevel å bli involvert i høstens EM-kvalifisering.

– Jeg må sørge for å være best mulig i hver match. Regner med jeg blir tatt ut hvis jeg er god nok, sier Vaagan Moen.

VIL VÆRE STATSMINISTER

Brann-trener Rune Skarsfjord stod på kaien i Mastrevik og var et stort glis mens spillerne padlet. Noen med større hell enn andre.

– Det har vært helt supert, sier Skarsfjord, før han vier oppmerksomheten til en lokal fan.

–Hei, hei! Vil du ha autograf, spør Brann-treneren før han velvillig gir vekk signaturen.

– Vi har hatt en god trening først. Det var det viktigste. Så har vi spist godt og koset oss. Kjempefint for hele gjengen, fortsetter han.

– Om Brann hadde vært en regjering, så hadde vel du vært sosialminister?

– Jeg håper først og fremst jeg hadde vært statsminister. Jeg håper ikke det blir oppfattet som det er dette vi driver med. Trening kommer først. Det er viktig å få frem, påpeker Skarsfjord.

GOD REKLAME

Et annet moment han vektlegger er markedsføringen av Brann som klubb.

– Det er viktig for oss å vise oss frem i distriktet og bygge lag. Nå slår vi to fluer i ett smekk. Skal vi bli sterk som gruppe utover høsten så er dette viktige tiltak, mener Skarsfjord.

Arrangøren av Havsportveka klaget naturligvis ikke over «besøket».

– Det er klart at for oss gir dette stor PR-gevinst, mer blest enn ellers. Men det er også god markedsføring for Brann å være ute i distriktet. De har nok rekruttert noen nye fans i dag, sier Odd Arne Blindheim, leder av Havsportlauget.

MANGE FREMMØTTE

Og tiltaket slo godt an hos lokalbefolkningen på Austrheim. Rundt to hundre fremmøtte fulgte den uhøytidlige konkurransen i «Stand up paddle board» fra kaien i Mastrevik.

– Det er jo kjekt på landsbygda at det skjer litt. Positivt for bygda, mener Birthe Jonstad Gjerde, som er utflyttet bergenser.

I likhet med mange andre var hun på «desperat» autografjakt under showet, men bedyrer at signaturene ikke er til henne.

– Jeg går og samler for guttungen, så du ikke tror det er til meg, sier Brann-patrioten smilende.