Rune Skarsfjords (41) cupfinalestatistikk lover ikke bra.

  • Brannmagasinet

Det er ikke mer enn fire år siden Brann-treneren sist nådde helt til Ullevaal. Den gang tok narvikingen Haugesund til finalen som 1. divisjonslag og møtte Lillestrøm.

Kanarifuglene vant 2–0 etter mål av Olivier Occean, men kampen levde lenge. Først helt på tampen punkterte kraftspissen kampen.

Brann-treneren husker de 90 minuttene godt.

–Den første timen var helt åpen. Vi var i ferd med å ta over i 2. omgang da Occean scoret etter å ha revet ned kapteinen vår, Eirik Horneland. Det var en svært omdiskutert situasjon, i hvert fall i Haugesund. Vi hadde også et par sjanser på 1-0, så det ble jevnere enn man skulle tro, mimrer Skarsfjord.

–BEST PÅ BANKETTEN

Også tilbake på 1990-tallet, nærmere bestemt i 1994, var Skarsfjord på nasjonalarenaen i november. Da som Lyn-spiller, i en ren 1. divisjonsfinale mot Molde fra den andre avdelingen.

–Vi tapte 3-2, og jeg satt forbannet på benken hele kampen, ler Skarsfjord, som åpenbart liker best å trekke frem de positive minnene.

–Mener å huske jeg ble matchvinner i semifinalen mot HamKam, legger han til.

At cupfinalefasiten er to tap av to mulige parerer narvikingen også i kjent stil og viser til det som skjedde etter kampslutt i 1994.

–Jeg tror jeg var en av de beste på banketten, gliser Skarsfjord.

De fleste sliter med å trekke frem en klar favoritt i søndagens finale. Kjetil Rekdal uttalte til BA tirsdag at det kunne bli en «lang ettermiddag» og antydet dermed både ekstraomganger og straffespark.

–Akkurat som en typisk eliteseriekamp i 2011 – umulig å spå. Og det er jo fantastisk for publikum. Det skaper entusiasme, sier Skarsfjord.

–VIKTIG FOR STOLTHETEN

–Hva taler for Brann?

–Det er ikke så mye mer som taler for oss enn for dem. Det blir spennende.

Skarsfjord er ikke i tvil om hva en triumf vil bety for bergenserne, som har vært utsatt for harde påkjenninger etter gullet i 2007.

–Tror det er viktig for byens stolthet at vi melder oss på igjen, både i serie og cup. Det gjør noe med folk!