Tar et oppgjør med Skarsfjord

Kjell Rune Pedersen. Arkivfoto.

Kjell Rune Pedersen. Arkivfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

BAs Offsiden-ekspert Kjell Rune Pedersen er ikke nådig.

DEL

På kampdager veksler de tidligere Brann-spillerne Roy Wassberg, David Nielsen og Kjell Rune Pedersen på å kommenterere sin gamle klubb på BAs Offsiden.

Foran dagens oppgjør mot Vålerenga er det Kjell Rune Pedersen som har ordet. 54-åringen, som spilte for rødtrøyene fem sesonger i perioden 1978-1983 og sanket 136 kamper, er nå svært kritisk til Rune Skarsfjord.

Pedersen er kritisk både når det gjelder Brann-trenerens uttalelser til media etter Haugesund-kampen og ikke minst fotballen Brann har spilt under Skarsfjords snart to år lange regjeringstid.

Her kan du lese kommentaren. Har Kjell Rune Pedersen rett, eller er BAs ekspert helt på jordet? Si gjerne din mening i kommentarfeltet under saken.

– TRENER BRANN EGENTLIG FORMASJON?

Det var urovekkende å høre Rune Skarsfjord etter Haugesund-kampen. At han var fornøyd med spillerne. Jeg så kampen, og det var ikke mye å rope hurra for. Jeg er veldig enig med Davy Wathne, som uttalte at Brann i fjor vant kamper hvor de var underdog. Da hadde de Ojo, Torp, Guastavino, som avgjorde kamper hvor de var svakere.

Nå har Austin vært skadet, Torp er borte, Guastavino har reist og vi har en Kim Ojo som jeg mener helt klart har fått stjernenykker.

Han er en helt annen spiller enn han var i fjor. Samtidig ser vi et tamt Brann-lag.

De har ikke den fandenivoldske spillestilen. I fjor jobbet de Rosenborg og Lillestrøm i senk! Den mentaliteten ser vi ikke i dag. Og taper de en kamp, så ser du ikke at de slår tilbake i neste.

Det er skremmende.

Det jeg likevel er mest skremt over, er at man ikke ser den røde tråden. Vi så den ikke i fjor, og vi ser den ikke nå. Rune Skarsfjord har trent laget i snart to år.

Da er det grunn til å rope varsko. Trener de egentlig formasjon oppe på Stadion? Slik at de vet hvor de skal løpe og slå pasningene? Og hvis de gjør det, så er er det skremmende å se hvor lite de får ut av det. Da kan jo ikke spillerne vite hva de holder på med.

Først må det samhandles i lagdelene, og deretter må man sy helheten sammen. Jeg regner jo selvfølgelig med at Skarsfjord med sin utdanning kjører formasjonstreninger, men den røde tråden er fraværende. Jeg savner mer offensive backer. Overlaper.

At de snur spillet når det er trangt. Løp på første og andre stolpe. Slike ting som er helt innlysende, til og med i norsk fotball. Du ser det i Molde og Rosenborg, men ikke i Brann ennå.

Brann slår lange baller på Ojo fra backfireren, og han har ofte tre-fire mann på seg. Hva forventer de? At han skal trylle? Skal de slå langt må de i hvert fall spille med en spiss til. Jeg blir helt frustrert altså! Uansett hvor tynn stallen er, så skal ikke Brann, med sin posisjon, si seg fornøyd med tap for Haugesund.

PS! BA beklager at Roy Wassberg i dagens papiravis er avbildet til denne kommentaren. BA presiserer at det er Kjell Rune Pedersen som står bak disse meningene.

Artikkeltags