1-3-tapet mot Lillestrøm blir stående etter at anken til klubben også ble avvist.

Brann sendte inn protest fordi de ble nektet et fjerde bytte under kampen. Linjedommer Roe Vidar Lien og fjerdedommer Bjørn Gunnar Sælen nektet Mons Ivar Mjelde å bytte mer enn tre spillere - selv om det ene var et keeperbytte.

Ifølge reglene er det lovlig å bytte keeper pluss tre utespillere.

GA IKKE BESKJED

Etter kampen varslet ikke Brann protest. Det var først da Per-Ove Ludvigsen kom hjem at det ble satt i gang en prosess.

Det er nettopp dette punktet som felte Brann først i doms- og sanksjonsutvalget til fotballforbundet og deretter i ankeutvalget.

Men i dommernes egen rapport fra kampen blir feilen innrømmet. Dommerne visste om tabben før de forlot Stadion, men ga aldri noen beskjed til Brann.

– Jeg vet at dommerne ikke har noen plikt til å gi beskjed til oss. Moralsk sett burde de kommet inn i garderoben og gitt beskjed om det. Da hadde protesten blitt formelt riktig, sier Per-Ove Ludvigsen.

Linjedommeren som nektet Brann byttet, Roe Vidar Lien, innrømmer at situasjonen ble diskutert i dommergarderoben etter kampen. Han vil ikke uttale seg om konklusjonen, men sier:

– For å si det sånn - jeg var langtfra sikker på at jeg hadde rett da jeg forlot Stadion.

INGEN FORPLIKTELSE

Hoveddommer Brage Sandmoen har hele tiden vært klar på at han kjente til regelen, og hadde aldri nektet Brann sitt siste bytte hvis han var involvert i diskusjonen. Hoveddommeren innrømmer at de visste om feilen.

– Under gjennomgangen av kampen kom den diskusjonen opp i garderoben. Jeg hadde regelverket med meg, og da visste vi at vi hadde gjort en feil, sier Sandmoen til BA.

– Hvorfor ga dere ikke beskjed til Brann?

– På det tidspunktet visste vi ikke hvilke dimensjoner denne saken skulle få. Vi var ikke kjent med at Brann ville protestere. Jeg synes ikke at vi hadde en forpliktelse overfor Brann å fortelle om feilen, forklarer han.

Dommeren gjentar at hele dommerteamet var en god stund på Stadion før de dro.

– I denne perioden tok ingen i Brann opp innbyttersaken med oss, hevder han.

– GIR INGEN GRUNN

Per-Ove Ludvigsen er frustrert over at ankeutvalget ikke har tatt hensyn til dette i sin avgjørelse.

– De er bare opptatt av at vi ikke protesterte på formelt riktig måte, ikke at dommerne faktisk har gjort en tabbe. Jeg synes de går langt over streken når de sier at Brann ikke kan reglene, sukker han.

– Vi fikk ikke vite at dommerne visste om tabben før etter at anken var sendt, men vi håpet det kanskje skulle ha en innvirkning på behandlingen, legger Ludvigsen til.

Brann prøvde i anken å overbevise utvalget om at episoden ikke skjedde i tilknytning til kampen, på samme måte som en takling eller et diskutabelt mål.

– De hører ikke på oss, men de kommer ikke med noen grunnlag for det. De bare sier at sånn er det, og det er i grunnen ganske irriterende.