Brann har hentet frem sine sterkeste prestasjoner denne sesongen mot de beste lagene.

  • Brannmagasinet

2-1 i serieåpningen mot Rosenborg og opphenting av 0-2 borte mot Molde ble søndag toppet av enorme 6-3 på Lerkendal Stadion. Det skjedde bare to uker etter at Brann ble rundspilt og slått av nedrykkstruede Start.

Prestasjonene mot bunnlagene har nemlig ikke vært like imponerende. Fredrikstad har fått med seg alle poengene i to oppgjør mot Brann mens Sogndal og Start har stukket av med tre hver.

Faktisk har Brann et bedre poengsnitt mot de fem beste konkurrentene enn mot de ti dårligste. Mot Molde, Tromsø, Rosenborg, Odd og Vålerenga har rødtrøyene 1,7 poeng i snitt. Mot lagene fra 7. plass og nedover har de 1,55.

– Vi har vært veldig gode som underdog. Da har vi klart å ta ut maxpotensialet vårt. Samtidig har vi noe å gå på, siden vi ikke har så mye poeng mot de antatt svakere, sier Erik Mjelde.

Brann-kapteinen tror forklaringen er Branns giftige kontringsspill.

– Slik Rosenborg spilte i går, så satset de mye offensivt med begge backene. Så gode som vi er til å kontre hurtig, så kan vi utnytte når gode lag blottlegger seg, fordi de ønsker å spille fotball. I kampene hvor vi er favoritter har motstanderne kanskje lagt seg mer kompakt, og da er det vanskeligere å trenge gjennom med kontringsstyrken vår, forklarer Mjelde.