Gå til sidens hovedinnhold

– Vi føler oss trygge

Artikkelen er over 11 år gammel

Det sier Azar Karadas (29). Den tidligere Brann-spilleren var en kilometer fra der en bombe gikk av i Istanbul søndag.

Klokken 1030 - lokal tid - slo selvmordsbomberen. Angrepet var trolig rettet mot en politibil. En person er omkommet, og 22 er skadet.

  • Brannmagasinet

Eidaren har kamp med sin tyrkiske klubb Kasimpasa i dag, og var ute og gikk ved stadionet da det som trolig var en selvmordsbomber slo til på Taksimplassen, like ved republikkmonumentet som er et kjent landemerke i byen.

– Det er cirka en kilometer fra der vi var. Jeg hørte ikke smellet, men det kom snart en haug med sirener. Siden da har det gått i ett med ambulanser, politibiler og brannbiler. Store deler av byen er stengt av, forteller Karadas til BA.

Nyhetene som strømmer inn om en omkommet og 22 skadet gjør inntrykk på 29-åringen og familien hans.

– Når man bor her nede går en ikke rundt og tenker på at dette kan skje, og hverdagene går sin gang. Men når slik skjer får man seg selvsagt en tankevekker om at slikt kan skje. Spesielt når det skjer i nærheten av der en oppholder seg, slår Karadas fast.

Til tross for at dagen har vært preget bomben - vil ikke fotballspilleren gå rundt å være redd.

– Vi føler oss trygge, og kan ikke gå rundt tenke på at sånt kan skje hele tiden.

Til tross for den tragiske hendelsen i Istanbul spilles dagens runde i den tyrkiske ligaen som normalt. Karadas er ikke med i troppen som møter Kayserispor.