Skuffelsen var enorm i Brann-leiren etter at laget rotet bort en tilsynelatende trygg 3-1-ledelse og tapte 4-3 mot Vålerenga søndag kveld.

– Jeg var med på en lignende opplevelse mot Viking for noen uker siden, og det føles like jævlig i dag. Vi følte vi hadde god kontroll på de i første omgang og spilte god fotball til tider. Men da sluttsignalet gikk sto det 4-3 på tavlen, sier en tydelig skuffet Kristoffer Barmen til BA.

SAMME SOM MOT VIKING

Barmen satte inn 3-1-målet og hadde to kjempesjanser like etter pause til å øke til 4-1 – noe som trolig ville vært spikeren i kisten.

– Ja, jeg hadde to store muligheter, der. Jeg var mye involvert, men skulle gjerne hatt en scoring til. Vi snakket i pausen om at vi måtte utpå og gå for den fjerde scoringen. Vi fikk sjansene til det, men klarte ikke sette dem. Men uansett skal vi ikke slippe inn tre mål på en omgang, påpeker Barmen.

Erik Huseklepp var også langt nede på vei ut fra Brann-garderoben på Ullevaal.

– Vi var det klart beste laget lenge, og så gikk det helt skeis. Det var det samme som skjedde mot Viking. Vi ble livredde for å ha ballen og slapp inn altfor enkle mål - to dødballmål der vi tapte duellene. I en sånn periode av kampene er det i hvert fall viktig å gjøre de enkle tingene riktig, sier Huseklepp om totalkollapsen.

MEDALJESTRIDEN

Brann hadde en gyllen sjanse til å kople seg på i medaljestriden og kjempe om muligheten for spill i Europaligaen neste sesong. Nå ser det mye, mye vanskeligere ut.

– Vi har i hvert fall gjort det veldig mye vanskeligere for oss selv, erkjenner Huseklepp.

Det var Torgeir Børven, goalgetteren fra Øystese, som avgjorde kampen med sine to hodestøt, til 3-3 og 4-3. Børven hadde ikke dårlig samvittighet for å senke Brann.

– Det nøler jeg ikke ett sekund med. Det var fryktelig deilig, sier Torgeir Børven til BA.

Frisparkmålet som ga VIF 3-3 var ikke tilfeldig, kan Vålerenga-helten røpe.

– Jeg har faktisk sett på Morten Berre i slike situasjoner. Han stiller seg ofte i offside og trekker seg ut foran sonespilleren. Om ballen blir dårlig slått, så er du først på ballen og kan stusse videre mot mål eller til folk på løp inn. Jeg tok egentlig plassen til Berre, så jeg tok kanskje målet hans også, smiler Børven.