Vil ha nystemt sitar på 16. mai

Her er Fred Ove Reksten og sitaren han har fått. Dette instrumentet er også kjent under navnet siter, og må ikke forveksles med den indiske varianten av sitar som blant andre George Harrison benyttet i The Beatles. (Arkivfoto)

Her er Fred Ove Reksten og sitaren han har fått. Dette instrumentet er også kjent under navnet siter, og må ikke forveksles med den indiske varianten av sitar som blant andre George Harrison benyttet i The Beatles. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fred Ove Reksten har skrevet ny Brann-sang.

DEL

Eller har han det? For hans nye sang «En Bergensskikk» handler like mye om sitaren han har fått, som om hans kjære Brann.

– Nå henger de to sammen da, siden vi har tradisjonen med å synge «Nystemten» før hver eneste Brann-kamp, sier han.

STADION-DEBUT OM TO ÅR

Sangen handler om akkurat dette ritualet på Stadion.

Om «Nystemten», eller «Udsigter fra Ulriken» som den egentlig heter, som spilles uten sitaren det synges om.

16. mai 2014 håper Reksten bergenserne igjen skal få høre nasjonalsangen sin med sitar.

VRIENT

– Jeg har fått en sitar, men det er et veldig vanskelig instrument. Så jeg må til en professor i Østerrike for å lære å spille på den. Målet er å spille «Nystemten» på 16. mai før Branns kamp. Da er det 200-årsjubileum for grunnloven vår, og om jeg kan spille den selv eller må ha hjelp av professoren skal det skje, lover bergenstrubaduren.

Mens man venter på at det skal skje blir det verdenspremiere på «En Bergensskikk» lørdag. Det skjer på Brann-butikken i Strandgaten lørdag klokken 1300. En time etter at Brann har presentert drakten for 2013-sesongen samme sted.

Artikkeltags