Gå til sidens hovedinnhold

- Vil tape 300 millioner

Artikkelen er over 12 år gammel

Sponsorgeneral Jacob Lund mener finanskrisens effekt på toppfotballen ikke bør undervurderes.

Han anslår at klubbene i eliteserien og 1. divisjon vil tape 300 millioner kroner i sponsorinntekter i år.

– Det er ingen tvil om at det gjør det veldig mye vanskeligere enn det var i fjor. Jeg tror nummer to-sponsorene vil falle fra. Samlet vil det nok forsvinne rundt 300 millioner kroner fra norsk toppfotball i løpet av året i tapte sponsorinntekter, sier Jacob Lund til BA.

Med toppfotball mener han klubbene i eliteserien og 1. divisjon.

– Jeg vet at både 1. divisjon og eliteserien vil slite med sponsorene. Og det er ikke bare fotballen som vil slite – dette gjelder toppklubber i håndball og hockey også, sier Lund.

– KJEMPEVARSEL: Natt til i går meldte Brann på sine nettsider at de gikk med et underskudd på fire millioner kroner i 2008. Klubben budsjetterte med åtte millioner i pluss.

– Det sier alt om hva som er på gang. Dette bør Brann ta som et kjempevarsel.

– Utover det kjenner jeg egentlig ikke til Branns budsjett og situasjon, så det vil jeg ikke uttale meg om. Men det jeg kan si, er at jeg har bodd i Bergen i 35 år, så jeg håper det går bra med Brann. Og jeg håper inderlig de kommer seg gjennom dette, legger han til.

Lund har registrert at enkelte klubber har begynt med lønnskutt og kutt i spillerstallene.

– Det tror jeg bare vil forsterke seg, spår Lund.

BRA FOR LANDSLAGET: Han tror imidlertid at finanskrisen faktisk kan komme til å medføre positive effekter for norsk fotball, og spesielt for landslaget.

– Den situasjonen vi er inne i betyr at klubbene i enda større grad blir nødt til å avle spillere fra eget nærområde. Det er billigere for klubbene, og det vil være til glede for det norske landslaget, sier Lund.

Mye sies og menes om hvor lenge finanskrisen vil vare. Der velger Lund å ta en forsiktig linje.

– Jeg er en like dårlig spåmann som alle andre, humrer Jacob Lund.