– Ville kjøpe seg inn i Huseklepp

Jan Berg og Jostein Hatlebrekke i Auto 23 var med å bidra for å få Erik Huseklepp hjem til Bergen.

Jan Berg og Jostein Hatlebrekke i Auto 23 var med å bidra for å få Erik Huseklepp hjem til Bergen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vennene til Huseklepp-investor Jostein Hatlebrekke skiftet mening på én omgang.

DEL

Auto23 var én av Branns hjelpere som bidro til å hente Erik Huseklepp hjem fra den trøblete tilværelsen i Portsmouth.

I likhet med Brann og klubbens supportere fikk bilfirmaet valuta for pengene allerede første dag, da Huseklepp scoret og var sterkt involvert i alle fire målene mot Stabæk.

– Det var en strålende dag i går. Utrolig kjekt. Mest av alt for gutten selv, som lykkes på den måten i første kamp. Det må ha vært en god følelse, sier Jostein Hatlebrekke til BA, admistrerende direktør i Auto23.

Hatlebrekke så kampen fra TV-stolen hjemme i Bergen. Underveis tikket det inn humoristiske meldinger om Huseklepp på mobilen.

– Jeg fikk noen tekstmeldinger første halvtimen fra venner som lurte på hva vi drev på med. Men de tekstmeldingene endret karakter underveis. Til slutt ble det spørsmål om man kunne kjøpe seg inn!

– Men han er ikke til salgs. Nå skal gutten få lov til å blomstre på fotballbanen, så får vi håpe han finner roen og presterer over tid, fortsetter Hatlebrekke.

VIL IKKE SVARE OM ANDELER

Uttalelsen gjør det naturlig å spekulere i om bilfirmaet har fått eierandeler i Huseklepp. Verken Brann eller de økonomiske hjelperne har hittil villet gå ut med detaljene rundt overgangen.

Elektrogründeren Jan Berg, som også har vært med på spleiselaget, fortalte til BA signeringsdagen at han ikke har eierandeler i Huseklepp.

Bidraget var en «gave til bergenserne», uttalte Berg.

Hatlebrekke vil på sin side verken bekrefte eller avkrefte om Auto23 har fått eierandeler i Huseklepp.

– Avtalen vil vi ikke gå ut med. Vi har hjulpet Brann, utover det ønsker vi ikke å kommentere, sier Hatlebrekke.

Den policyen fastholder også Branns daglige leder, Roald Bruun-Hanssen.

– De er en av bidragsyterne til at vi har fått til en avtale. Innholdet i avtalen vil jeg ikke kommentere, sier Bruun-Hanssen til BA, og innrømmer at svaret dermed bidrar til spekulasjoner.

– Ja, det gjør jeg, sier Brann-sjefen.

VINN-VINN SITUASJON

Det som uansett er på det rene er at Huseklepp allerede er i ferd med å bli god reklame for bistandmennene.

– Det er jo det vi har håpet – at vi er med på den blesten det blir når han kommer hjem og lykkes. Det blir vinn-vinn dette, om laget presterer og flere kommer på Stadion. Da har vi langt på vei lykkes med det vi ville få til. At Auto23 sitt navn nevnes i den sammenheng er hyggelig, sier Hatlebrekke.

– Tror du på mye folk på Stadion mot Haugesund lørdag?

– Jeg håper det. Jeg skal i hvert fall opp. Det kan bli et greit forspill det til byturen på lørdag, svarer Hatlebrekke.

BERG: – JEG ER STOLT

Om Jan Berg også skal på byen er ukjent, men han innrømmer at det var stort å se Huseklepp innfri.

– Jeg må si at jeg er stolt over at han har kommet tilbake, selvfølgelig. Han har alltid vært en spiller etter mitt hjerte, sier Berg til BA.

I motsetning til sin medinvestor, fikk ikke Berg sett hele comeback-kampen.

– Jeg var litt uheldig med akkurat det, en ting som sikkert flere har opplevd. Etter disputten hvor Canal Digital ikke ble enig med TV 2 om Zebra, har jeg ikke fått sett Zebra-kampene, sier Berg frustrert.

– Man må betale for en abonnementpakke, men man får ikke en kreditnota om en kanal faller ut. Det er jeg mektig irritert over. Så jeg fikk bare med meg en del av kampen, sier Berg.

TROR PÅ PUBLIKUMSBOOM

Han var langt fra sjokkert over resultatet på Nadderud.

– Den ble vel som forventet. Jeg tippet 4-1, det ble 4-0, sier Berg.

– Tror du på Huseklepp-effekt mot Haugesund lørdag?

– Man må ta i betraktning at ikke alle er tilbake fra ferie, men om man ser i forhold til sist kamp, så vil jeg tro det blir en økning i tilskuertallene. Ikke bare på grunn av denne kampen, for de spilte veldig godt mot Vålerenga også. Hadde «Husekleppen» vært der, hadde de vunnet 3-1, mener Jan Berg.

PS! I forrige hjemmekamp mot Aalesund solgte Brann offisielt 12 122 billetter.

Artikkeltags